Vai sliktā meitene ir slikta?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Tā nu sagadījies, ka mēs esam labās meitenes. Taču nez kādēļ visu laiku ar skaudību skatāmies uz «sliktajām»... Kāda tad īsti ir sliktā meitene?

Man šķiet, ka jau pēc viena vakara sarunas ar draudzenēm katra no mums var uzzīmēt sliktās meitenes portretu. Tātad.

Sliktā meitene zina, ko grib, un to arī dabū.

Sliktā meitene mazāk sapņo un vairāk dara.

Sliktā meitene prot atteikt lūgumu pēc palīdzības un pateikt «nē».

Sliktā meitene strādā līdz oficiālajām darbadienas beigām un tad dodas pasaulē dzīvot savu dzīvi.

Sliktā meitene nekavē laiku ar vīriešiem, kurus uzskata par lūzeriem, tā vietā visu savu enerģiju veltot skaistiem, seksīgiem, perspektīviem vīriešiem.

Sliktā meitene ģērbjas un krāsojas, kā vēlas, un nebaidās, ko par to teiks labās meitenes.

Zini, jo vairāk es pārlasu šo sarakstu, jo vairāk pārliecinos par to, kas patiesībā skaidrs mums visām. Proti, patiesībā sliktā meitene nav slikta.

Nē, nu skaidrs, ka sliktās meitenes egocentrisms iet pāri visām robežām, viņas centrālā un galvenā persona ir viņa pati, un viņai nospļauties par citiem. Un, ja viņa vēlas nokļūt tava vīra gultā, tad, visticamāk, viņa tur arī nokļūs. Jā, var gadīties, ka sliktā meitene reizēm nemaz nav tā patīkamākā persona, ar kuru strādāt kopā vai tusēt ballītē. Bet — te man ir divi jautājumi.

Pirmais — ja godīgi, vai tev neliekas, ka mums, labajām meitenēm, no sliktās tiešām būtu daudz ko mācīties?

Otrais — cik tad tādu «tīrasiņu maitu», tādu īstu un simtprocentīgi sliktu meiteņu tu savā dzīvē esi satikusi?

Sliktās meitenes labā īpašība

Te nu mēs atkal nonākam pie jautājuma, vai tādas tīrasiņu labās un sliktās meitenes dabā eksistē. Atklāti sakot, man šķiet, ka labo meiteņu ir daudz, daudz vairāk nekā slikto. Un tas nebūt nerunā par labu šīm labajām meitenēm. Jo patiesībā taču viss, ko mācība par labajām un sliktajām meitenēm vēlas mums dot, ir — nebaidīties būt tādām, kādas vēlamies būt!

Ja tev patīk smaidīt un stāvēt malā — dari to! Bet tad arī nesūdzies, kad dejas un dzīve notiek bez tevis. Savukārt, ja tev apriebusies tā stāvēšana malā, lūdzu! Pamācies no kādas sliktās meitenes! Un padomā, par ko tu viņu apskaud. Par drosmi? Par neatkarību? Par enerģiju? Varbūt vari no viņas kaut ko mācīties?

Skaidrs, ka tādu īstu slikto meiteni tu ieraudzīsi tikai filmās. Un pat sātanam «Prada» brunčos ir savas vājās vietas! Un arī tā, ko uzskatām par slikto meiteni, dzīvē nav nekāds monstrs. Un pat ja tā, no viņas ir, ko mācīties.

Protams, sliktajām meitenēm ir kāda ļoti laba īpašība — uz viņu fona mēs, pārējās, varam justies tik labas, tik labas...

Žēl tikai, ka neviens nenovērtē. Duraki tādi!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu