Sirsnīgas apsveikuma kartītes

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.la.lv

Cik jauki ir saņemt Ziemassvētku apsveikumus! It īpaši, ja tie ir pašu apsveicēju rokām radīti. Lielas un mazas, spilgtas un krāsainas, bet galvenais – mīļas un sirsnīgas... Rīgas bērnu un jauniešu muzikālā teātra «Rībēja mute» māksliniece Aija Baumane ar kūpošu kakao tasi rokās un bērnu smieklu pavadīta uzbur mūsu skatienam dažas Ziemassvētku kartītes, kuras izgatavot ir pa spēkam ikvienam, kurš tic brīnumiem!

A4 formāta zaļu lapu pārgriež uz pusēm, tādējādi no vienas papīra lapas var izgatavot 2 kartītes! Uz kartona uzzīmē mazu eglīti (tās izmērs var būt arī lielāks atkarībā no iecerētās kompozīcijas), eglītes vietā var būt arī zvaigznītes, mēnestiņi, svecītes u.c. Uzzīmēto ar papīra nazi izgriež – veidojas šablons. Uz kartona malas uzspiež nelielu daudzumu krāsas (to var darīt arī mazā trauciņā, pievienojot dažus pilienus ūdens). Švammi iemērc krāsā un ar gatavo šablonu uz kartītes iekrāso sudraba eglītes. Zaļās papīra lapas otru pusi pārloka uz pusēm un izmanto to pašu eglītes šablonu. Kad krāsa nožuvusi, ar krāsu pildspalvām apzīmē eglītes. A4 formāta baltu papīru pārloka uz pusēm un ievieto tajā gatavo kartīti, pārsien ar diedziņu un piestiprina vidū gatavu eglīti un ziemas ainavu – krūmus, kokus. Tad ainavu turpina zīmēt ar baltu, zelta vai sudraba pildspalvu, veidojot naksnīgu skatu ar mēnesi. Kad krāsa nožuvusi, kartītes atvērumā ieliek caurspīdīgu baltu papīru un pārsien to ar baltu lentīti.

A4 izmēra tumši sarkanu papīru pārloka uz pusēm, ar papīra nazi vai šķērēm nogriež vienu malu tā, lai veidojas kvadrāts. Piegriež maza kvadrātiņa šablonu, ar kuru uz gaišākajiem papīriem uzzīmē un tad izgriež vairākus kvadrātiņus. Kad tie piestiprināti pie kartītes, var sākties radošais process, izvēloties tās uzlīmes, ko uzlīmē kvadrātiņiem. Iesaistiet kartītes gatavošanā arī bērnus – viņi lieliski tiks galā ar uzlīmju piestiprināšanu pie krāsainajiem kvadrātiņiem!

A4 formāta zelta papīru pārloka uz pusēm. Ar lineālu un papīra nazi iegriež vienāda izmēra vertikālās svītras. No krāsainiem papīriem izgriež vairākas 3 cm platas strēmeles, kuras izvij cauri iegrieztajām svītrām, veidojot krāsainas dāvanu kastītes. Tad cauri dāvanu kastītēm izver mazas krāsainas lentītes un uzlīmē zelta zvaigznītes. Uz kartona uzzīmē un no krāsaina papīra izgriež lielāku egles šablonu. To, apdarinātu ar uzlīmēm, piestiprina pie kartītes virs dāvaniņām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu