Paula Ķestera dzīvesveids tieši laikā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Par «Divkosīgo zušu» jeb «Double Faced Eels» rokenrola pārpilno dauzīšanos nākas dzirdēt ik pa laikam. Tā ir grupa ar pareizo attieksmi pret to, ko dara, un pietiekamu potenciālu, lai no tā kaut kas jēdzīgs arī sanāktu. Katrai grupai ir savs motors jeb bundzinieks, un zušos šo lomu uzņēmies Pauls Ķesteris – enerģijas un svaigu ideju pārpilns džeks, kurš savu vietu atradis arī reklāmas lauciņā.

Pērles no vienaudžiem

Jau rītdien, 7. janvārī, Radio SWH sola sarīkot grandiozu TV šovu Arēnā Rīga, noskaidrojot, kura dziesma tad pelnījusi tapt atzīta par labāko Latvijā pērnajā gadā. 15 fināla pretendentu lokā ir arī zušu iedziedātais «Krokodils» – neticami atsperīgs jauniešu roka gabals, kurā Paula bungu spēle ir īpaši svarīga.

«Es paredzu, ka mēs būsim piecniekā, bet mēs gribētu būt trijniekā,» viņš sāk reizē ar prognozi un vēlēšanos. Grupas uzstāšanās laikā tiks demonstrēts arī «Krokodila» videoklips, kas ir gana amizants, lai pretendētu uz augstām vietām arī Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas video kategorijā, kur uzvarētāji tiks paziņoti 2. martā. «Visai žūrijai būtu jāsazvēras pret «Prāta vētru», lai iedotu to balvu kādam citam...» viņš pakomentē arī šo pasākumu.

Kas attiecas uz «Krokodilu», tad tā videoversija tika filmēta mājās pie grupas vokālista Markas. «Izvācām viņa dzīvojamo istabu tukšu, saaicinājām daudz cilvēku un uztaisījām īstu mājas pārtiju,» Pauls stāsta. «Meiteni galvenajai lomai paņēmām no tautas teātra «Hamlets». Turpat vēlāk sadabūjām arī Dagmāras tēlotāju nākamajam klipam. Tur tiešām ir pērles – nepiespiesti mūsu vecuma jaunieši.»

Šobrīd gan video lietas zušiem atbīdījušās otrajā plānā, jo tiek steigts pabeigt jauno, otro albumu, ko paredzēts izdot jau februārī.

Skandalozais apsveikums

Bez grupas Paula dzīvē nozīmīgu vietu ieņem arī darbs reklāmas aģentūrā. Pēc vairāku gadu sadarbības ar reklāmas cilvēkiem pa vasarām, palīdzot kā asistents, nu viņš ieguvis stabilu darbu un amatu – jaunākais radošais direktors. «Tas ir pēc principa – tu nevari būt labs viesnīcas direktors, ja neesi bijis trauku mazgātājs,» Pauls piebilst un turpina. «Sāku studēt filozofiju Latvijas Universitātē un kaut kā sapratu, ka tas īsti nav tas, kas mani patiesi interesē. Un metos reklāmas lauciņā, jo tas mani pievelk jau kopš astotās klases.»

Noteikti daudziem vēl svaigā atmiņā palikusi vienkāršākā un reizē skandalozākā nule pagājušo Ziemassvētku reklāma ar tekstu «Happy Birthday, Mr. Jesus!» Pauls ir viens no galvenajiem tās veidotājiem. «Reklāma tika pamanīta tāpēc, ka patiesībā nereklamēja neko,» viņš pakomentē. «Es to drīzāk nodēvētu par apsveikumu svētkos. Un, protams, mēs ar šo reklāmu izraisījām daudzu baznīckungu interesi.»

Iedīglis bērnībā

«Nekad nevēlētos savā dzīvē piedzīvot brīdi, kad man kļūst garlaicīgi, iestājas rutīna,» Pauls godīgi atzīst. «Šo attieksmi laikam esmu mantojis no abiem vecākiem. Ja nevajag, viņi nestrādā nemaz, ja vajag, strādā līdz divpadsmitiem naktī.»

Paula tēvs, kā zināms, ir populārais aktieris Ģirts Ķesteris, bet māte – ne mazāk zināma producente, kultūras menedžere, lektore, arīdzan aktrise un, kā saka Pauls, kas tikai viss vēl ne, Leonarda Ķestere. «Man tāda dzīvesveida iedīglis tika ielikts jau bērnībā,» viņš spriež. «Arī mūzikas skolas sakarā, kur iesākumā mācījos klavieres, kas it kā bija jādara obligāti, bet tai pašā laikā tika dota brīvība. Tāds haoss, kurā tevi it kā kontrolē, bet tai pašā laikā tev pašam jāiemācās sevi regulēt.»

Lai arī lielu daļu bērnības pavadījis Valmierā, Pauls sevi tomēr dēvē par Rīgas puiku un arī skolā gājis tikai galvaspilsētā. «Valmierā pavadīju visu savu brīvo laiku līdz pat pamatskolas beigšanai, un man tai pilsētā ir dziļas saknes,» viņš stāsta. «Taču pagājušogad, kad grupai bija koncerts Valmierā, sapratu, ka man ar šo pilsētu vairs nav sakara.»

Lai arī Pauls diezgan pamatīgi aizrāvies ar reklāmas jomu, viņš neslēpj, ka primārā interese joprojām ir tieši grupa un arī tuvākās nākotnes vēlmes viņam saistās tieši ar zušiem. «Mums visiem ir lielas ambīcijas,» viņš smej. «Vēlamies izrauties no Latvijas un sasniegt tādu līmeni, lai varētu atļauties izārdīt jebkuras Eiropas viesnīcas numuru un nesatraukties par to ne s...!»

Marka, «Double Faced Eels» vokālists un ģitārists:

«Pauls dažkārt ir pārāk liels mākslinieks, kuram ļoti vajag atpūsties. It īpaši tas attiecas uz mēģinājumu procesu... Taču visādi citādi viņš ir grupas lielais malacis, un mēs viņu esam iecēluši par radošo direktoru. Viņš šobrīd strādā pie jaunā albuma vāciņa noformējuma, vēl mēs viņu esam deleģējuši parūpēties par mūsu stilu un izskatu, un tāpat viņš būs atbildīgais par skatuves noformējumu vairākos gaidāmajos koncertos. Tādējādi viņa darbs reklāmas sfērā pārcēlies arī uz grupas aktivitātēm. Ar ierakstu sesijas lietām parasti nodarbojos es, taču šoreiz viņam uzticēts arī kaut kas no šīs jomas – domājam beidzot ierakstīt savu koncerthitu Mīlestība, un, ja jau reiz to darīsim, tad netradicionālā veidā. Paula ziņā ir saorganizēt studiju un kādus padsmit cilvēkus, kas visi savāktos vienā telpā, un mēs tādā tusiņa gaisotnē autentiskā manierē tad arī ierakstītu šo dziesmu.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu