Kādi deguni un acis patīk vīriešiem?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Vai zināt, kāpēc Bembijam, Barbijai un pelei Minnijai ir mazs deguntiņš un lielas acis?

Mazs deguns — skaists deguns?

Mazs deguns atgādina bērnību un izraisa vīriešos tēvišķumu un vēlmi aizsargāt. Ar lielu efektu mākslinieki izmanto šādus akcentus skatītāju siržu iekarošanai, radot multfilmu tēlus ar lielām acīm un maziem kā podziņas deguntiņiem.

Jūs nekad neieraudzīsiet sievieti modeli ar lielu degunu. Plastiskās ķirurģijas speciālisti, pārtaisot degunus, parasti tos izveido 35–40 grādu leņķī pret seju, tādējādi piešķirot tai bērnišķīgu izskatu. Arī aktieri vīrieši tagad maksā par deguna pārveidošanas operācijām, lai radītu vīrišķīgu 21. gadsimta vīrieša tēlu.

«Šās zil(aj)ās acis es aizmirst nespēju...»

Gandrīz visās zemēs lielas acis tiek uzskatītas par pievilcīgām.

Kosmētika rada palielinātu acu iespaidu un atjauno bērnišķīgu izskatu. Ja acis salīdzinājumā ar sejas lejasdaļu izskatās lielas, tās vīriešos izsauc vēlmi aizsargāt. Ja sieviete uzskata vīrieti par pievilcīgu, viņas acu zīlītes izplešas, tāpēc viņa ar skropstu tušu, acu ēnām un acu kontūrām mākslīgi rada izskatu, kas pauž pastāvīgu ieinteresētību.

Kontaktlēcas rada ilūziju, ka sievietes acis spīd un zīlītes ir izplestas. Tas izskaidro, kāpēc eksperimenti ar fotogrāfijām rāda, ka vīrieši uzskata par «dīvaini pievilcīgām» sievietes, kuras lieto kontaktlēcas. Visumā vīrieši nedaudz dod priekšroku sievietēm ar gaišām acīm. Piemēram, kaukāziešu vīrieši pirmajā vietā liek bērnišķīgi zilas acis.

Mūslaiku sievietes kosmētiku «atklāja» 20. gs. 20. gados, kad lielā skaitā sāka strādāt algotu darbu. Kopš tā laika sieviešu kosmētikas un parfimērijas industrija pasaulē sasniegusi vairāk nekā 50 triljonu ASV dolāru lielu apgrozījumu gadā — un viss ar mērķi radīt sejas seksuālo signālu ilūziju.

Uz sieviešu žurnālu vākiem parasti uzvaroši tiek demonstrētas sievietes slavenības, kas fotografētas bez kosmētikas, lai pārējās sievietes varētu justies labāk. Par nelaimi, mēs esam atradinājušies redzēt dabiskas sejas, un dažas sievietes uzskata, ka bez kosmētikas ir neglītas, lieto to kā masku, aiz kuras slēpties, nevis vienkārši kā palīglīdzekli, lai padarītu savu seju vilinošāku un noslēpumaināku.

Vīriešus vairāk piesaista sievietes, kuras ar visu kosmētiku izskatās dabiskas, nekā tās, kas uzklāj uz sejas veselu ķelli krāsas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu