Saeimas komisijas diskutēs par robežlīguma parakstīšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien Saeima komisijām izskatīšanai nodeva likumprojektu par pilnvarojumu valdībai parakstīt 1997. gada 7. augustā parafēto Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas līguma projektu par Latvijas un Krievijas valsts robežu, portāls «Apollo» uzzināja Saeimā.

68 deputāti nobalsoja par likumprojektu, bet pret balsoja 24 deputāti, arī Visvaldis Lācis (ZZS), partijas «Jaunais laiks» un «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK deputāti.

Ārlietu ministrs Artis Pabriks (TP) pēc likumprojekta nodošanas komisijām sacīja, ka Saeimas balsojumu vērtē pozitīvi. «Esam izmēģinājuši visus iespējamos variantus, vēl atlika iespēja nedarīt neko, taču tāda nav mūsu politika,» sacīja ministrs.

Pabriks uzsvēra, ka noskaidrot, vai Abrenes atstāšana Krievijai bez referenduma nav Satversmes pārkāpums, varēs tikai tad, kad likums būs pieņemts. Taču iepriekšējā analīze liecinot, ka Satversme varētu nebūt pārkāpta. «Latvijas likumdošana neparedz konsultatīvo referendumu, tādēļ tautas nobalsošana iespējama tikai pēc likuma pieņemšanas,» sacīja ministrs.

Likumprojektā teikts, pamatojoties uz Latvijas Republikas Augstākās padomes 1991. gada 21. augusta pieņemto Latvijas Republikas konstitucionālo likumu «Par Latvijas Republikas valstisko statusu», kā arī ņemot vērā starptautiski atzīto Latvijas valsts nepārtrauktību, Saeima nolemj pilnvarot Ministru kabinetu parakstīt 1997. gada 7. augustā parafēto Latvijas–Krievijas robežlīguma projektu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu