Saeima atbalsta pilnvarojumu Latvijas–Krievijas robežlīguma parakstīšanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā atbalstīja likumprojektu par pilnvarojumu Latvijas valdībai parakstīt 1997. gada 7. augustā parafēto līguma projektu par Latvijas un Krievijas valsts robežu.

68 deputāti nobalsoja par likumprojektu, pret balsoja 26 tautas kalpi. Partija «Jaunais laiks» (JL) pieprasīja atkārtotu balsojumu, norādot uz varbūtību, ka vairāki deputāti balsojuši savu klāt neesošo kolēģu vietā. Otrreiz balsojot, par balsoja 65 parlamentārieši, savukārt pret — joprojām 26.

Likumprojektā teikts: pamatojoties uz Latvijas Republikas Augstākās padomes 1991. gada 21. augustā pieņemto Latvijas Republikas konstitucionālo likumu «Par Latvijas Republikas valstisko statusu», kā arī ņemot vērā starptautiski atzīto Latvijas valsts nepārtrauktību, Saeima nolemj pilnvarot Ministru kabinetu parakstīt 1997. gada 7. augustā parafēto Latvijas–Krievijas robežlīguma projektu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu