TB/LNNK aicina novērst nepilnības robežlīguma likumprojektā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apvienības «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK Saeimas frakcijas deputāti aicina novērst nepilnības likumprojektā, kas dod pilnvarojumu valdībai parakstīt robežlīgumu ar Krieviju. Priekšlikumu būtība ir novērst likumprojekta nepilnības, uz kuru pamata var tikt apšaubīta Latvijas tiesiskā pēctecība, portālu «Apollo» piektdien informēja TB/LNNK preses sekretārs Rolands Pētersons.

«Tēvzemiešu» deputāte Anna Seile ierosinājusi Saeimas Ārlietu komisijas virzītā likumprojekta tekstu papildināt ar atsauci uz Ministru kabineta 2005. gada 26. aprīļa deklarāciju «Par Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas līgumu par Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas valsts robežu», kurā tika korektā formā aprakstīti Latvijas Republikas tiesisko pēctecību garantējošie likumi un līgumi, ieskaitot Latvijas un Krievijas 1920. gada Miera līgumu.

Savukārt Dzintars Rasnačs ierosinājis Ārlietu komisijas virzītā likumprojekta teksta daļu, kurā runāts par starptautiski atzīto Latvijas Republikas nepārtrauktību, papildināt ar vārdiem «1918. gada 18. novembrī proklamētās» [Latvijas Republikas].

Likumprojektu par pilnvarojumu valdībai parakstīt 1997. gada 7. augustā parafēto Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas līguma projektu par Latvijas un Krievijas valsts robežu 8. februārī otrajā un galīgajā lasījumā skatīs Saeimas sēdē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu