Šķiršanās amerikāņu stilā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Komēdija pieaugušiem «Šķiršanās amerikāņu stilā» jautrā gaisotnē attēlo divu pušu nespēju saprasties brīdī, kad personiskās vēlmes dominē pār vajadzību sakārtot savstarpējās attiecības.

Sākums ir klasisks: viņi satiekas beisbola spēles laikā, kad Gerijs, liekot lietā savu vīrišķīgo pievilcību un uzstājību, aicina Brūku uz randiņu. Tā dzimst īstā, lielā mīlestība ar kopīgu dzīvokli un uzticamiem draugiem.

Taču arī šajās attiecībās neiztikt bez pārmetumiem un ikdienišķiem strīdiem par sīkumiem. Brūka uzskata, ka viņa daudz strādā, pēc darba nāk mājas un gatavo ēst, tīra māju, mazgā traukus, bet Gerijs nedara neko kopīgo attiecību vārdā, viņu interesē tikai futbols un datorspēles.

Gerijs savukārt jūtas noguris pēc darba un vēlas, lai, atnākot mājās, viņam uzreiz nesāk pārmest slinkumu un paviršību, nevēlēšanos veltīt laiku attiecībām ar mīļoto sievieti, viņš vienkārši vēlas mirkli atpūsties pie televizora.

Pēc ģimeņu iepazīstināšanas vakariņām viens šķietami neliels strīds pāraug nesamierināmās domstarpībās. Brūka Gerijam pārmet visu, bet Gerijs gluži kā tipisks vīrietis nesaprot neko no tā, ko Brūka viņam cenšas pateikt. Vīrieši taču neprot lasīt domas!

Katrās attiecībās reiz var pienākt brīdis, kad pēc strīda draugs vairs nepieklauvē pie guļamistabas durvīm, lai ienāktu aprunāties, atvainoties, atzīt savu vainu... Viņš vienkārši aiziet.

Arī Brūka un Gerijs ir nonākuši tajā attiecību punktā, kad abu ceļi šķiras. Brūka ar šķiršanos cenšas pierādīt, ka Gerijs ir kļūdījies, viņa organizē greizsirdību provocējošus randiņus un izmanto visas mazās sieviešu viltībiņas, lai pievērstu Gerija uzmanību. Gerijs turpretī ir sapratis, ka Brūkas mērķis ir šķirties, un sāk izbaudīt brīva vīrieša priekšrocības. No kopīgā dzīvokļa neviens negrib izvākties, un tiek pieņemts lēmums to pārdot. Dalīts tiek ne tikai miteklis, bet arī draugi un kopīgie vaļasprieki.

Filma liek padomāt par to, ka otru cilvēku nevar uztvert kā pašsaprotamu un nemainīgu lielumu. Par attiecībām ir jārūpējas, un ir svarīgi nevis darīt tikai to, kas pašam patīk, bet darīt to kopā ar cilvēku, kas tev patīk.

Filmu «Šķiršanās amerikāņu stilā» var iegādāties DVD formātā veikalos un DVD nomās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu