Diendusa uzlabo veselību

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Grieķu mediķu nesen veiktais pētījums liecina, ka pusdienlaika diendusa krasi var samazināt risku nomirt no sirds slimībām, informē vortāls «Medicine».

Apsekojot gandrīz 21 000 grieķu vīriešu un sieviešu, kuri pusdienlaikā paraduši gulēt pusstundu un ilgāk un dara to vismaz trīsreiz nedēļā, zinātnieki secinājuši, ka šiem ļaudīm ir par 37% mazāk izredžu nomirt no sirds slimībām.Pat cilvēkam, kurš dodas diendusā tikai laiku pa laikam, tik un tā par 34% samazinās risks pēkšņi nomirt no sirdslēkmes.

Speciālistu grupa no Atēnu universitātes Medicīnas fakultātes atzīmē: «Šis atklājums nozīmē, ka veseliem pieaugušiem cilvēkiem diendusa dod iespēju neitralizēt stresa sekas un līdz ar to paildzināt mūžu.«"Tas ir svarīgs rādītājs, jo pusdienlaika atpūta ir sens paradums, kurš pastāv daudzās pasaules valstīs, tajā skaitā Vidusjūras reģionā un Centrālamerikā. Valstīs, kur pusdienlaika diendusa ir dzīves norma, daudz mazāk ļaužu mirst no sirds slimībām,» uzsver grieķu mediķi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu