Mednieks un medījums

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Ārsts seksologs Artūrs Vāvere uzskata, ka pārāk aktīvas sievietes atbaida vīriešus. Vīrietis tomēr ir mednieks, bet sieviete — noteicēja, kura izlems: iešu ar tevi vai tomēr tev vēl mazliet jāpakaro par manu labvēlību. Ārsts arī norāda, ka vispirms jānoskaidro sievietes motivācija, ko viņa vēlas sasniegt.

Proti, vai viņa noskaņota uz pastāvīgām vai vienas nakts attiecībām, vai viņa vēlas ieinteresēt vienu vai vairākus vīriešus? No tā būs atkarīgs, uz ko vīrietis uzķersies un kādu vīrieti ķert. Ja viņš pēc pavedinātājas uzvedības sapratīs, ka sievietei ir vēlme iepatikties vienas nakts romānam, kam seko sekss un atkal cita partnera meklējumi, tad tiešām pietiks ar tiem padomiem, kuri izlasāmi teju uz katra soļa. Un viss būs vienkārši: paveda un pameta.

Šoreiz pat nav svarīgi, kurš — viņš vai viņa.

Pirms darīt, vajag padomāt

A. Vāvere nebūt nenoliedz, ka sievietei nebūtu jāpieprot ieinteresēšanas māksla. Kāpēc gan daži no medijos kultivētajiem padomiem nevarētu noderēt, piemēram, kādai pelēkai pelei darba kolektīvā? Ja šāds kautrīgs meitēns nekādi nespēj savas simpātijas izrādīt kolēģim, iespējams, šis un tas no «viedo» padomu vācelītes viņai nāktu par labu, lai vispirms pievērstu sev viņa uzmanību un pēc tam varētu veidot attiecības. Tomēr tas nenozīmē, ka sievietei burtiski jāizpilda visi ieteikumi vārds pa vārdam!

«Protams, arī no acu kontakta veidojas komunikācija. Bet, ja visa komunikācija būs ar mērķi iegūt seksu, tad tas nozīmē, ka sieviete vēlas vīrieti piespiest nodarboties ar seksu,» konstatē seksologs. Jo var būt arī tā, ka par spīti visai pavedināšanas, iejūsmināšanas — un kādai tik vēl ne — mākslai vīrietis jūs nemaz nevēlas. Ja intereses nav, tad nelīdzēs ne deviņi, ne desmit padomi, rezumē A. Vāvere. Viņš arī rosina sievietēm uzmanīgāk izvērtēt dažādus it kā pārbaudītus ieteikumus, jo vīriešos savukārt tie izraisa citādu reakciju: ja jau sievietes tā cenšas iepatikties un iekarot, tātad esmu drošs, ka man piedāvāsies, un zinu, ka kādu jau dabūšu bez problēmām!

Ja pavedināšanas, iekārdināšanas, savaldzināšanas utt. padomus uztver kritiski, tad viss ir kārtībā, jo sekss cilvēkus vienmēr interesējis un tā ir svarīga dzīves sastāvdaļa, pamato A. Vāvere. Taču, ja kāds nespēj atsijāt graudus no pelavām, tad gan var iebraukt auzās.

***

Liktenīgās sieviete tēls apspēlēts mākslā, kino un literatūrā. Romantiska tikšanās uz mirkli vai mūžu, kas likusi saprast, ka nav otras brīnišķīgākas sievietes... Viņa, kas maina likteni un liek sajust, kā dēļ ir vērts dzīvot... Cik šādu pasakaini reibinošu tikšanos dzīvē var piedzīvot? Vai īstā mīlestība ir tikai viena? Vai katram to lemts sastapt? Femme Fatale — mīts vai realitāte?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu