Suņu laukumu iecere iestrēgusi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Zemgales Dzīvnieku aizsardzības biedrība sagādājusi visu nepieciešamo, lai iežogotu pirmo suņu pastaigu laukumu Mātera ielā pie Mašīnbūves uzņēmuma. Tomēr Jelgavas Būvvalde vēl nav pieņēmusi lēmumu, vai to atļaut, jo nav droša, ka tuvējo daudzstāvu māju iedzīvotājiem nebūs pretenziju. Neizdošanās gadījumā pašvaldība sola atrast citu vietu šādam laukumam.

«Vēlamies, lai pilsētā nevis tiktu ierobežoti dzīvnieki, samazinot viņu pastaigu laukumus, bet suņu saimnieki kļūtu atbildīgāki, savācot dzīvnieka ekskrementus. Tāpēc arī pastaigu laukumos esam iecerējuši izvietot atkritumu urnas. Laukumu Mātera ielā plānojam apjozt ar žogu, lai dzīvnieki varētu brīvi izskrieties, citādi, laižot bez pavadas, suņa saimnieku var sodīt,» stāsta biedrības pārstāve Anna Jesereviča. Žogs esot jau sagādāts, tomēr Būvvaldes apstiprinājums vēl tiek gaidīts.

 

Nedrīkst traucēt iedzīvotājiem

Pilsētas ainavu arhitekts Andrejs Lomakins stāsta, ka iesniegums tiek saskaņots, jo jāņem vērā dažādi faktori, piemēram, vai tuvējo māju iedzīvotājiem neradīsies pretenzijas pret šīs teritorijas iežogošanu. Ja arī lēmums būšot negatīvs, pašvaldība meklēšot alternatīvas vietas, kur ierīkot šādus laukumus. Tiem vajadzētu būt daudzstāvu māju rajonos, tomēr tādā vietā, lai netraucētu iedzīvotājiem, spriež A.Lomakins, solot biedrībai atbildi tuvākajā laikā.

Vāks līdzekļus izolatoram un atkritumu urnām

Zemgales Dzīvnieku aizsardzības biedrība darbojas vairāk nekā gadu, apvienojot domubiedru grupu, kam rūp mājas mīluļu dzīves apstākļu uzlabošana, kā arī klaiņojošo dzīvnieku skaita ierobežošana. Ar biedrības iniciatīvu pērn izvietota «kaķu māja» Pasta ielā. Līdz oktobra sākumam pilsētā paredzēts ierīkot vēl divas tādas, atklāj A.Jesereviča, mudinot iedzīvotājus pieteikt klaiņojošos dzīvniekus kastrācijai, lai nevairotos viņu populācija. Biedrības pārstāvji šo darbu gatavi veikt bez maksas, bet būtu pateicīgi par ziedojumiem medikamentu iegādei.

12. septembrī biedrība arī organizē labdarības pasākumu «Paša audzināts draugs». Tās pārstāvis Oskars Tambergs stāsta, ka pasākumā, kas Pasta salā risināsies no pulksten 11 līdz 14, paredzētas dažādas aktivitātes. Piemēram, instruktori rādīs, kā nodarboties ar suni, tiks izrādītas dažādas to šķirnes, kā arī konsultēs veterināro klīniku pārstāvji. Domāts par īpašām atrakcijām bērniem. Tā kā pasākums saskaņots ar Pārtikas un veterināro dienestu, interesenti uz to var ierasties kopā ar savu četrkājaino mīluli, aicina O.Tambergs, piebilstot, ka ieeja Pasta salā būs bezmaksas, bet tiks vākti līdzekļi nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem un atkritumu urnu uzstādīšanai suņu pastaigu laukumos. Plānots arī veikt iedzīvotāju aptauju par vietām, kur vairumā manīti klaiņojoši dzīvnieki.

 

Vai Mātera ielā vajadzētu iežogot suņu pastaigu laukumu?

Tonijs Šabovics, sabiedrisko attiecību speciālists

Pašam man suņa nav, tāpēc neesmu par to domājis. Dzīvoju netālu – ja te ierīkotu suņu pastaigu laukumu, gan jau pierastu, kaut droši vien tam nebūtu estētiski pievilcīgs skats. Tomēr pretenziju man pret šo ieceri nav – lai jau sunīši paskraida!

Andris Bumbieris, elektroiekārtu mehāniķis

Esmu pret šo ieceri, jo te tomēr ir pilsētas centrs. Šādus iežogotus suņu pastaigu laukumus vajadzētu ierīkot nomaļākās vietās. Turklāt šis laukums ir pārāk tuvu dzīvojamām mājām, kur arī es mitinos, – tas traucētu! Pierasts, ka te ir gājēju iela.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu