Kopš medību sezonas sākuma nomedīti 24 vilki (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/echiax

Kopš vilku medību sezonas sākuma 15.jūlijā Latvijas mežos nomedīti 24 vilki, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja Valsts meža dienesta (VMD) Medību daļas vadītājs Jānis Ozoliņš.

"Tas ir mazāk nekā pērn, kad šajā pašā laika posmā tika nomedīti 28 vilki, un arī mazāk nekā citus iepriekšējos gadus. Konkrēta izskaidrojuma, kādēļ vilkus medī mazāk, nav. Iespējams, medījumu skaits pieaugs vēlāk, rudenī," skaidro Ozoliņš.

Viņš arī norāda, ka vilku kucēni šogad nomedīti mazāk - kopumā četri. Taču, sākot ar augusta beigām, vecie dzīvnieki sāk klaiņot kopā ar kucēniem, līdz ar to gaidāms, ka arī nomedīto jauno vilku skaits palielināsies.

Jau ziņots, ka 2010.gada un 2011.gada medību sezonā atļauts nomedīt 100 vilkus.

Lai nerastos situācija, kurā var palielināties zaudējumu risks, ko vilki varētu nodarīt lauksaimniecībai, pieļaujamo vilku nomedīšanas apjomu var palielināt, ja sākotnējais nomedīšanas apjoms ir izpildīts.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu