Mazliet no svinga vēstures

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Svinga klubi parasti saistās ar izvirtību, bet ir ļaudis, kuri domā citādi un paši apmeklē šos klubus.

Ļauties dzīvnieciskai kaislei, nodoties seksam ar vairākiem partneriem — vai šādas fantāzijas vajag realizēt dzīvē? Vai ļaušanās instinktiem ir atzīstama vai kaitīga? Viedokļi dalās.

Svinga kustība izveidojās Amerikā pēc Otrā pasaules kara. Amerikāņu seksologi U. Māsters un V. Džonsons sarakstīja grāmatu «Sievietes seksualitāte», kas Amerikā izraisīja seksa revolūciju. Grāmatas autori centās noskaidrot, kas īsti ir seksuāls akts, eksperimentos iesaistot vairāk nekā 100 pārus un īpašu uzmanību pievēršot sievietes seksualitātei.

Seksologi pirmo reizi medicīnas vēsturē paziņoja — ikvienai sievietei ir tiesības izbaudīt orgasmu. Līdz tam tika uzskatīts, ka orgasms ir tikai vīriešu privilēģija, bet sievietes pienākums ir vīrietim sniegt šo baudu. Pēc grāmatas iznākšanas Amerikā izveidojās dažādas kustības, kas sludināja brīvo mīlestību, un arī svings.

Nosaukums «svings» aizgūts no džeza. Mūzikā svingot nozīmē strauji mainīt melodiju un ritmu. Spēlējot džeza izpildītājs ieiet transā, viņš spēlē bez notīm, nedomājot par to, ko spēlēs tālāk. Tā ir brīva radoša improvizācija. Līdzīgi arī seksā — svingot nozīmē improvizējot ātri mainīt partnerus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu