Neizgulēšanās tuvina nāvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cilvēki, kas regulāri sev atņem miega stundas, visticamāk, mirs no sirds un asinsvadu slimībām, noskaidrojuši zinātnieki.

Nesen veiktā zinātniskā eksperimentā, kurā piedalījās 6500 cilvēku, tika noskaidrots, ka sievietes, kuras guļ mazāk par piecām stundām diennaktī, salīdzinājumā ar vīriešiem divas reizes biežāk cieš no paaugstināta asinsspiediena.

Kā apgalvo zinātnieki, ilgstoša neizgulēšanās un nāve no sirds un asinsvadu slimībām ir cieši saistītas. Kā rada pētījuma dati, mazāk par piecām stundām diennaktī guļ trešā daļa planētas iedzīvotāju, savukārt puse iedzīvotāju guļ mazāk par septiņām stundām.

Pirms kāda laika pētnieki noskaidroja, ka hroniska neizgulēšanās negatīvi ietekmē vīriešu interesi par pretējo dzimumu, kā arī rada erekcijas problēmas.

Itāliešu izcelsmes amerikāņu profesors Frančesko Kapučo, stāstot par savu pētījumu, saka: «Mēs noskaidrojām, ka miega deficīts rada ne tikai paaugstinātu asinsspiedienu, bet arī paaugstina sirds un asinsvadu slimību izraisītas nāves risku. Tomēr mums vēl nav skaidrs, kādēļ nepietiekams miegs rada šādas sekas.»

Sirds un asinsvadu slimību profilaksei eksperti iesaka gulēt ilgāk, samazināt pārtikā uzņemamā holesterīna devu, kā arī sportot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu