Skolotāji piketā sola nepieļaut algu iesaldēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Otrdien pie Ministru kabineta bija pulcējušies vairāki simti skolotāju no visas Latvijas. Piketā skolotāji prasīja solīto algu palielināšanu, kā arī solīja nepieļaut algu iesaldēšanu.

Pie piketētājiem bija iznākusi izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža, kas gandrīz stundu uzklausīja skolotāju prasības. Pedagogi bez solītā algu pieauguma prasīja samaksu par stundām, kas tiek pavadītas, lai sagatavotos mācībām. Tāpat skolotāji prasīja, lai ministrija mainītu attieksmi pret sākumskolu pedagogiem, citādi bērnus mācīt vairs nebūs kam.

Rivža skolotājiem solīja, ka ministrija visiem spēkiem mēģinās panākt, ka no nākamā gada 1. septembra skolotāju atalgojums tiktu palielināts par 60 latiem. Viņa gan norādīja, ka «šobrīd drīzāk ir jādomā, kā apmaksāt papildu darbu, kā arī diferencēt atalgojumu, lai, piemēram, skolotājs ar maģistra grādu nesaņemtu tikpat, cik pedagogs ar tikko iegūtu bakalaura diplomu».  

Skolotāji gan joprojām prasa, lai algas par 60 latiem tiktu palielinātas no 1. janvāra vai tiktu apmaksātas papildus piecas darba stundas.

Liela daļa pedagogu piketu pameta neapmierināti, norādot, ka ar mutvārdu solījumiem vien nepietiek.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu