Zoodārzs, atzīmējot 102.dzimšanas dienu, aicina uz Dzīvnieku dienām (4)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Atzīmējot 102 gadu jubileju, Rīgas Zooloģiskais dārzs rīko Dzīvnieku dienas, pavēstīja zoodārza informācijas dienests.

Tradicionālais dzimšanas dienas pasākums «Dzīvnieku dienas» 11. un 12.oktobrī notiks gan zoodārzā Rīgā, gan filiālē «Cīruļi». Šajās dienās ciemos īpaši aicināti apmeklētāji, kuru vārdā vai/un uzvārdā ir dzīvnieka nosaukums. Ja dzīvnieka nosaukums nav latviešu, bet citā valodā, tad jānokopē atbilstoša vārdnīcas lapa, kurā ir pierādāma tulkojuma saistība ar dzīvnieka nosaukumu. Šie apmeklētāji saņems ieejas biļetes atlaidi 50% apmērā no pamatcenas.

11. un 12.oktobrī Latvijas abinieku un rāpuļu mājā no plkst.12 līdz 16 būs radošā darbnīca, kurā katram apmeklētājam būs iespēja izvēlēties sev piemērotu nodarbi - salikt puzles, pildīt dažādus uzdevumus, kā arī pašiem pagatavot praktiskas lietas zoodārza dzīvniekiem. Lai dažādotu zoodārza dzīvnieku ikdienu, arī tiem var uzdot dažādus uzdevumus – izknibināt gardumus no čiekuru spraugām, salmos sameklēt kārumus. Tas viss veicina dārza iemītnieku aktivitāti un labsajūtu.

Dzīvnieku dienās notiks arī tradicionālās sacensības par populārāko dzīvnieku. Neklātienes sacensības starp apmeklētājiem, kuru uzvārdā vai vārdā ir dzīvnieku nosaukums, zoodārza dzimšanas dienas svinību laikā norisinās jau vairākus gadus. Pērn Dzīvnieku dienās kopumā Rīgas zoodārzu un tā filiāli apmeklēja 1603 ar dzīvām radībām saistītu vārdu un uzvārdu nēsātāji, pārstāvot 32 zīdītājus, 43 putnu, 12 kukaiņu, 11 zivju un divas rāpuļu sugas. Pērn pirmajā trijniekā iekļuva dažādās valodās reģistrētie Lāči, Gaiļi un Cīruļi . Ļoti aktīvi bija arī Zaķi, Vanagi, Lūši un Gulbji.

Pasākumu atbalsta Latvijas lielākā saldumu ražotāja «Laima» lielkonfekte «Vāverīte».

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu