Sākas Ziemeļvalstu Filmu dienas!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 12. oktobrī, plkst. 19.00 kinoteātrī  «Rīga» Ziemeļvalstu Filmu dienas (ZFD) tiks svinīgi pasludinātas par atklātām. Pēc atklāšanas ceremonijas plkst. 22.30 tiks demonstrēta pirmā no ZFD konkursa programmas filmām — plašu starptautisku atzinību guvušā īslandiešu režisora Ragnara Bragasona filma «Vecāki» (2007). Pēc seansa tikšanās ar filmas producentu un aktieri Vikinguru Kristjansonu.

Pēc tam visu nākamo nedēļu, no sestdienas līdz sestdienai, būs skatāma Ziemeļvalstu jaunāko, izcilāko filmu izlase: somu filma «Sasalusī pilsēta» (Aku Louhimies), zviedru «Ardievas Falkenbergai» (Jesper Ganslandt) un «Pēc Dieva gribas» (Amir Chamdin), īslandiešu «Bērni» un «Vecāki» (Ragnar Bragason), norvēģu filmas «Reprīze» (Joachim Trier) un «Biedrs Pedersens» (Hans Petter Moland), kā arī dāņu «Offscreen» (Christoffer Boe), «Prāga» (Ole Christian Madsen) un «Pats galvenais priekšnieks» (Lars von Trier).

Filmas vērtēs un galveno balvu — «Ziemeļu galdu» — piešķirs Mediju žūrija: Dace Andžāne («Krējums saldais»), Dita Rietuma («Diena»), Jegors Jerohomovičs («5 min») un Toms Ostrovskis (TVNET). Arī skatītāji vērtēs filmas — balsojot.

Lai klātienē iepazīstinātu skatītājus ar savām filmām, Rīgā ieradīsies režisori un labprāt iesaistīsies diskusijās un atbildēs uz skatītāju jautājumiem pēc filmas.

Uzmanību, izmaiņas seansu plānā!

Sestdienas, 13. oktobra, un svētdienas, 14. oktobra, seansi plkst. 15.30 tiek apmainīti vietām. Sestdien plkst. 15.30 tiks rādīta filma «Sasalusī pilsēta», pēc seansa tikšanās ar filmas režisoru Aku Louhimies. Savukārt svētdien plkst. 15.30 tiks demonstrēta filma «Ardievas Falkenbergai».

Izmaiņas notikušas pēc somu filmas «Sasalusī pilsēta» režisora Aku Louhimies lūguma — viņš īpaši vēlējās būt klāt savas filmas seansā, lai varētu atbildēt uz skatītāju jautājumiem.

Biļetes var iegādāties k/t «Rīga» biļešu kasēs. Biļešu cenas no 2,50 līdz 4,50 latiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu