Vēl nedēļu var paspēt izbaudīt ziemas naktis Rīgas zoodārzā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Vēl nedaudz vairāk kā nedēļu - līdz 25.janvārim - ikvienam ir iespēja izbaudīt ziemas naktis Rīgas Zooloģiskajā dārzā, informēja Zooloģiskā dārza informācijas dienestā.

Staigājot vakara stundās pa izgaismotajām zoodārza takām, ir iespējams vērot, kā uzvedas dzīvnieki ziemā, apskatīt iekštelpu ekspozīcijas, kā arī pasēdēt un sasildīties pie ugunskura, kas katru vakaru tiek kurināts zoodārza centrā. Zoodārza darbinieki vērš uzmanību, ka vakara stundās daži iemītnieki kļūst aktīvāki un uzvedas citādi nekā dienā.

Par interesantu skatu ir parūpējušies Flamingu mājā dzīvojošie karošknābji, kuri gadumijā cītīgi perējuši olas, un nu jau ligzdā ir redzami trīs karošknābju mazuļi. Lai gan mazie karošknābji pagaidām vēl iztiek ar barību, ko piegādā vecāki, šā procesa vērošana ir gana aizraujoša.

Interesanta izklaide ir arī mazo tīģerēnu Tora un Odina rotaļas. Abi tīģerpuikas ir krietni paaugušies un kļuvuši drosmīgāki, tāpēc to rotaļas arī kļuvušas aktīvākas, jo īpaši brīžos, kad viņi dzenas pakaļ mātei Katrīnai un mēģina viņai ar zobiem ieķerties astē vai ķepās.

Zoodārzs atgādina, ka vakaros ieejas biļetes ir krietni lētākas - 2 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu