PVD vadītājs: meža cūku vidū mēris turpinās

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/ Adrian Korte

Latvija kopš pagājušā gada septembrī Āfrikas cūku mēris (ĀCM) mājas cūkām nav atklāts, taču meža cūku vidū mēris turpinās, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» teica Pārtikas un veterinārais dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis.

«Slimība kopš septembra nav konstatēta mājas cūkām. Tā ir pozitīvā tendence, taču, diemžēl, slimība cirkulē meža dzīvnieku populācijā. Praktiski katru nedēļu, katru dienu atrodam jaunas un jaunas mirušas meža cūkas,» teica Balodis.

Viņš norādīja, ka

meža cūku vidū slimība īpaši izplatās Vidzemē, Valkas un Madonas apkaimē, kā arī Latgalē.

«Slimība meža cūku vidū ir un tas mums pagaidām nedod pamata runāt par slimības izskaušanu,» atzina PVD vadītājs.

ĀCM ir bīstama, ļoti lipīga vīrusa izraisīta saslimšana cūku dzimtas dzīvniekiem. Dzīvnieku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks, tādēļ šīs slimības uzliesmojums dzīvnieku turētājiem rada lielus ekonomiskos zaudējumus. ĀCM nav bīstams cilvēkiem.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu