Savākti paraksti iniciatīvai «Nē vivisekcijai!» jeb pret izmēģinājumiem ar dzīvniekiem (93)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par iniciatīvu «Nē vivisekcijai!» Eiropas valstīs savākts nepieciešamais parakstu skaits, lai to iesniegtu Eiropas Komisijai

Parakstu vākšana noslēdzās 1.novembrī un tajā ir izdevies savākt miljonu eiropiešu parakstu. Latvijā parakstus vāca dzīvnieku aizsardzības organizācijas «Dzīvnieku brīvība», «Dzīvnieku draugs», «Juglas dzīvnieku aizsardzības grupa» un dzīvnieku patversme «Ulubele» , kopumā savācot vairāk nekā 3600 parakstu. Līdzīgs rezultāts ir Lietuvā, aktīvāki bijuši igauņi, ievērojami pārsniedzot valstij noteikto minimālo robežu. Galīgais parakstu skaits pagaidām nav zināms, jo sistēmā vēl ir jāievada tie paraksti, kas 28 ES valstīs tika vākti papīra veidlapās.

Dzīvnieku draugi iestājas

pret izmēģinājumiem ar dzīvniekiem un to izmantošanu eksperimentos.

«Zinātnisko institūciju darbība nereti ir atkarīga no ārēja finansējuma. Tas mēdz ietekmēt pētījumu objektivitāti, liekot zinātniski vērtīgu pētījumu vietā zinātniekam vai institūcijai izvēlēties peļņas apsvērumos balstītu darbību. Diemžēl daļā gadījumu šādas rīcības rezultātā nevajadzīgi cieš dzīvnieki. Iniciatīvas mērķis ir rosināt diskusiju, lai novērstu likumdošanas nepilnības, kas to pieļauj,» norāda biedrības «Dzīvnieku brīvība» pārstāvis Aivars Andersons.

Pēc biedrības sniegtās informācijas, parakstu pārbaudes posmam vajadzētu noslēgties 2014.gada martā. Tad Eiropas Komisijai būs oficiāli jāpieņem iniciatīva un jānosaka datums, kurā iniciatīvas pārstāvji to varēs publiski prezentēt. Pēc šīs prezentācijas Eiropas Komisijai trīs mēnešu laikā būs rakstveidā jāsagatavo publiska atbilde par turpmāko rīcību.

Komentāri (93)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu