Kā iejusties jaunā skolā?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Lūdzu, komentējiet! Es šogad sāku mācīties jaunā skolā... Pirmajā nedēļā viss bija normāli, jo mani pieņēma un ar visiem iepazīstināja... Vēlāk, trešajā nedēļā, jau varēja just, ka citu attieksme pret mani ļoti mainās un mani visi sāka ignorēt... Jautājums: kāpēc? Mana atbilde: jo es labi mācos, labi izskatos un esmu «pareizā»... Pārējiem šajā klasē ļoti patīk trakot un šņaukt snūfu, bet es jau neesmu tāda... Neuzskatu, ka tas ir forši... Mana problēma — mani sāk atstumt jau pirmajā mēnesī tikai tāpēc, ka esmu pareizā?! Es nezinu, kā rīkoties, ko darīt... Man arī ļoti nepatīk, ka meitenes aiz muguras aprunā, sarakstās citas ar zīmītēm, zīmē perversus zīmējumus par... un tavā priekšā izliekas par svētajām! 

Sveika! Pirmajā laikā Tu kā jaunatnācēja klasē biji pastiprinātas uzmanības centrā. Tas ir dabiski, un labi, ka šī uzmanība nebija negatīva. Pēc tam klasesbiedri pierada pie Tavas sabiedrības un sāka gaidīt, ka Tu pārņemsi visas viņu tradīcijas un stilu. Paradoksāli ir tas, ka, pilnīgi iespējams, klasesbiedru attieksme nekļūtu labvēlīgāka, ja Tu to darītu, jo viņi intuitīvi sajustu, ka Tu esi piekāpusies, ka Tev trūkst gribasspēka.

Tāpēc labākais droši vien būtu meklēt kādu vidusceļu — izvēlies tos cilvēkus klasē, kas tev šķiet simpātiskākie, un viņiem arī izrādi lielāku uzmanību, centies sadraudzēties. Savukārt tās meitenes, kas aiz muguras ir gatavas apsaukāties, bet izliekas neko sliktu nedarām, droši vien ir diezgan bailīgas — viņas nesaprot, kā pret Tevi izturēties. Centies neievērot šīs muļķības, bet pret viņu draudzības piedāvājumiem arī izturies piesardzīgi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu