Ārsti sāk cīņu pret smēķēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Līdz ar jaunā gada sākumu, kas ir nozīmīgs brīdis daudziem cilvēkiem pasaulē sākt īstenot savus labos darbus un apņemšanās, Latvijas ārsti aicina ikvienu smēķētāju pārvarēt atkarību no nikotīna un atbrīvoties no šā kaitīgā ieraduma.

Kampaņas «Ārsti pret smēķēšanu» atbalstītāja — Latvijas Ārstu biedrība — sākusi aktīvu darbu, lai skaidrotu Latvijas sabiedrībai, kā vissekmīgāk uzvarēt atkarību no nikotīna un panāktu sabiedrības uzticēšanos ārstiem kā profesionāļiem, kuri var sniegt vislabāko padomu, lai atbrīvotos no smēķēšanas ieraduma.

Kampaņa «Ārsti pret smēķēšanu» plānota kā ilgtermiņa akcija visa gada garumā; tās pirmajā mēnesī — janvārī — paralēli reklāmas klipiem plašsaziņas līdzekļos paredzētas vairākas citas aktivitātes: tirdzniecības centrā «Alfa» tiks atklāts «Plaušu remonta kabinets», kur ikvienam būs iespēja uzzināt, kā vissekmīgāk cīnīties ar nikotīna atkarību, kā arī iespēja parakstīt īpašu pretsmēķēšanas līgumu, tiks organizēti semināri ārstiem, kā arī īstenots vērienīgs apņemšanās projekts kādā no interneta portāliem, kur kopā ar desmitiem tūkstošu šā portāla lietotāju tiks pieteikts karš cigaretēm.

Piektdaļa smēķētāju Latvijā jaunajā gadā vēlas atmest smēķēšanu, turklāt visaktīvāk cīņā ar nikotīnu ir gatavi iesaistīties tieši stiprā dzimuma pārstāvji — atmest smēķēšanu kā savu labo apņemšanos 2008. gadā atzinuši piecas reizes vairāk vīriešu nekā sieviešu. To apliecina sabiedriskās domas aptauja, kas veikta pirms kampaņas «Ārsti pret smēķēšanu» sākšanas. Aptaujas dati parāda, ka gan sievietes, gan vīrieši kā būtiskākos iemeslus, lai pārtrauktu smēķēt, min dārdzību — cigarešu augstās cenas — un bailes no slimībām, ko izraisa smēķēšana.

Savukārt lielākā daļa — 75% aptaujāto smēķētāju — ārsta palīdzību meklē ļoti reti, tikai slimības vai akūtos gadījumos, kad vairs nav citas iespējas, tajā pašā laikā nezinot, ka tieši ārsts ir cilvēks, kurš vissekmīgāk var palīdzēt cīņā ar smēķēšanas atmešanu un sniegt vislabāko padomu medikamentu izvēlē un to lietošanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu