Naomi Kempbela cīnās ar tropu drudža epidēmiju Brazīlijā

LETA/REUTERS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Supermodele Naomi Kempbela otrdien apmeklēja Riodežaneiro asinsdonoru centru, lai atbalstītu cīņu ar tropiskā drudža epidēmiju, tomēr modeles piedāvājums kļūt par donori tika noraidīts.

Kempela atklāja, ka saņēmusi atteikumu cistas operācijas dēļ, kas Kempbelai tika veikta februārī Sanpaulu slimnīcā.

Tērpta baltā T kreklā, uz kura rakstīts «Rio pret tropu drudzi», supermodele devās runāt ar Riodežaneiro iedzīvotājiem un skaidrot, kā apkarot slimības uzliesmojumu, kura dēļ dzīvības jau zaudējuši 50 cilvēki un inficēti 60 000 pilsētas iedzīvotāju. Kempbela, saucot sevi par Rio vēstnieci, pieprasīja valdībai aktīvāk reaģēt uz tropu drudža izplatību Brazīlijā.

«Es mīlu Brazīliju, kā jūs zināt, esmu Rio vēstniece. Es nevienu nevainoju, tomēr domāju, ka valdībai vajadzētu sanākt kopā un atrast veidu, kā situāciju atrisināt, uzlabojot slimnīcu darbu un to cilvēku aprūpi, kas sirgst ar tropu drudzi,» sacīja modele.

Brazīlijas slimnīcām nākas saskarties ar asins trūkumu pārliešanai. Tropu drudzis, ko izplata moskīti, vieglā formā līdzinās vienkāršai gripai, bet smagākajos gadījumos dažkārt izraisa stipru asiņošanu, kas var beigties nāvējoši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu