Sievietes seksuālā reakcija

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Erots

Ja jūs pazīstat savu ķermeni, tad zināt, ka seksuālajai reakcijai ir vairākas stadijas — iekāre, uzbudinājums, kulminācija un atslābums — un ka šīs stadijas ir saistītas ar noteiktām pārmaiņām ķermenī.

Mazāk zināms, ka, lai gan šīs stadijas vīrietim un sievietei iestājas vienā un tajā pašā secībā un to izpausmes ir stipri līdzīgas, starp abiem dzimumiem šajā ziņā ir arī būtiskas atšķirības.

Sievietei seksuālo reakciju parasti izraisa citi kairinātāji, tā rodas lēnāk, saglabājas ilgāk un var atkārtoties pēc īsāka laika nekā vīrietim. Ja kāds no partneriem zaudē interesi, seksuālā reakcija pārtraucas.

Iekāre rodas smadzenēs, kuras tad sūta ķermenim impulsus. Tie izraisa dažādas pārmaiņas, ievadot uzbudinājuma stadiju. Uzbudinājums, ja vien turpinās pietiekami ilgi, pieaug līdz kulminācijai, kad, iestājoties orgasmam, muskuļu saspringums atslābst un asinis no iegurņa atplūst.

Ja sieviete tiek uzbudināta, daudzās un dažādās ķermeņa daļās rodas redzamas pārmaiņas. Vispirms sieviete sāk ātrāk elpot un viņas sirds sit straujāk. Viņas lūpas kļūst sārtākas, acu zīlītes paplašinās, krūšgali piebriest un kļūst stingri. Uzbudinājumam pieaugot, sievietes āda piesarkst un pārklājas ar sviedriem, bet viņas krūtis asiņu pieplūduma dēļ piebriest.

Mitra maksts

Sievietes pirmā reakcija uz seksuālu kairinājumu — tam noteikti jābūt glāstam — ir maksts samitrināšanās, kas var notikt jau uzbildināšanās pirmajās 10–30 sekundēs. Šī samitrināšanās ir kaut kas līdzīgs svīšanai — atsevišķi gļotām līdzīga šķidruma pilieni izdalās no visām maksts sienu krokām.

Lai gan sievietei uz seksuālo kairinājumu galvenokārt reaģē kuteklis, tā uzbudināšanās notiek lēnāk, katrā ziņā ne tuvu ne tik strauji kā vīrieša dzimumlocekļa erekcija.

Seksuālajam uzbudinājumam pieaugot, šķidruma pilieni saplūst un izveido vienmērīgu, slīdīgu kārtu, kas sedz visu maksts iekšpusi, tā padarot dzimumlocekļa ievadīšanu pavisam vieglu. Mitrinošās gļotas var izdalīties lielos daudzumos.

Uzskata, ka gļotas rada pastiprinātā asiņu pieplūde, kura sākas gandrīz vienlaikus ar seksuālo uzbudinājumu. Cits šo gļotu rašanās avots nav zināms. Var gandrīz droši apgalvot, ka šī nav hormonālas dabas reakcija, jo noris arī tad, ja dzemde ir izoperēta.

Kutekļa jeb klitora reakcija

Tas, cik ātri rodas kutekļa reakcija, ir atkarīgs no tā, vai kutekli kairina tieši vai netieši. Visstraujāko reakciju izraisa kutekļa ķermeņa vai kaunuma paugura tieša kairināšana. Netieša kairināšana, iedarbojoties uz citām erogēnajām zonām, piemēram, uz krūtīm vai maksti, bez tiešas pieskaršanās kuteklim arī izraisa kutekļa reakciju, taču daudz lēnāk.

Vienīgais kutekļa tiešas kairināšanas veids ir pieskāriens — ar pirkstiem, muti vai uzbriedušo dzimumlocekli — un lielākajai daļai sieviešu, lai sasniegtu orgasmu, līdztekus dzimumlocekļa ievadīšanai ir vajadzīga šāda kairināšana.

Sava novietojuma dēļ kuteklis dzimumakta laikā tieši kairināts netiek, tādēļ ar dzimumlocekļa kustībām vien to parasti neizdodas uzbudināt līdz orgasmam. Tomēr kutekļa netiešu kairināšanu nodrošina dzimumlocekļa grūdieni, kuri kutekļa ķermeni pavelk uz leju un pēc tam atlaiž.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu