Verpakovskim nepieciešama operācija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas valstsvienības uzbrucējam Mārim Verpakovskim pēc pēdas kaula lūzuma vajadzēs veikt operāciju, ziņo laikraksts «Neatkarīgā».

«Desmit dienas nēsāju ģipsi gandrīz līdz celim, bet pēc tam to nomainīja ar mazāku — tikai uz pēdas. Sākotnēji ārsti Horvātijā teica, ka ģipsis būs jānēsā piecas sešas nedēļas. Uztaisījām rentgenu pēc četrām nedēļām, un viņi pavēstīja, ka viss esot kārtībā. Man gan tā nešķita, jo, skatoties bildes, redzams, ka kauls nav pilnībā saaudzis,» pastāstīja pats futbolists, kurš savainojumu guva aprīļa sākumā Horvātijas kausa izcīņas spēlē.

Verpakovskim savainotā kāja vairs nesāpēja, taču viņš atsāka treniņus vienīgi trenažieru zālē un pagājušās nedēļas nogalē drošības labad nolēma pakonsultēties ar Latvijas izlases ārstu Dagu Čudu, kā arī ar pazīstamo ķirurgu Valdi Andersonu. «Uztaisījām vēl vienu rentgenu, un kauls joprojām izskatījās nesmuki. Ārstu verdikts izskanēja skarbi — jātaisa operācija,» pastāstīja Verpakovskis.

Latvijas izlases ārsts Dags Čuda atklāja, ka pēc operācijas būs vajadzīga aptuveni divus mēnešus ilga dīkstāve, bet pēc tam varēs sākt vieglus treniņus. Pats futbolists cer, ka paspēs atgriezties ierindā un sasniegt labu sportisko formu līdz Latvijas izlases pirmajai spēlei 2010. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā 6. septembrī pret Moldovas futbolistiem.

Verpakovskis pagaidām nezina, kurā klubā spēlēs nākamsezon. Pagājušā gada vasarā viņam piespiedu kārtā (lai dabūtu atļauju spēlēt Horvātijā) vajadzēja pagarināt līgumu ar Kijevas «Dinamo» līdz 2009. gada beigām. «Tagad galvenais ir izveseļoties, un ceru, ka vasaras vidū varēšu atsākt trenēties,» optimismu nezaudē Verpakovskis. «Vienīgi pagaidām nezinu, kurā komandā tas būs. Viss ir atkarīgs no Kijevas «Dinamo» — jāgaida, ko mēs sarunāsim. Ja neizdosies neko sarunāt, atgriezīšos Kijevā. Tiesa, pagaidām neviens no Kijevas nav zvanījis. Mans aģents ir sazinājies ar kluba vadītājiem, bet viņu nostāja pagaidām nav saprotama,» atklāj latviešu uzbrucējs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu