Mīļmasāža — laba partnerattiecībām

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Masāža ir enerģiju un emociju apmaiņa. Ja viens otru masē mīloši partneri, kaut pieskārieni nav profesionāli, tiem piemīt milzīgs, labu nesošs spēks. Prieku un labsajūtu gūst abi — sniedzējs un saņēmējs.

Mīļa masāža lieliski noderēs!

Ja dzīves draugs no darba pārnācis satraucies, noguris, pārpūlējies, nomākts, ilgstoši sēdējis, stāvējis kājās, atradies kādā neērtā pozā, vai vienkārši ir mazliet bēdīgs, mīļa masāža lieliski noderēs. Arī pret bezmiegu palīdzēs maiga un ieaijājoša masāža.

Ādas receptori, uztverot tīkamos pieskārienus, sūta signālus uz smadzenēm, kur notiek reakcija — asinīs ieplūst endorfīns, saukts arī par laimes un labsajūtas hormonu. Muskuļi atbrīvojas, un dienas stress aizpeld. Masāžas laikā attīrās āda, nolobās atmirušās šūnas un ragveida zvīņas, atveras sviedru un tauku dziedzeru izvadkanāli, uzlabojas vielmaiņa un limftece.

Pirms masāžas

Jāparūpējas, lai telpā būtu gana silti un patīkami smaržotu — var iedegt eļļas lampiņu. Vēlams uzlikt relaksējošu, tīkamu mūziku.

Lai būtu ērti, vispārējo ķermeņa masāžu labāk veikt uz stabila galda, kuram uzklāta sega. Masāža mīkstā gultā var izrādīties nepatīkama, jo ķermenis katram spēcīgākam pieskārienam izlieksies līdzi. Lai atslābinātu kājas, jāizmanto sarullēts dvielis. Uz muguras guļot, to liek zem ceļiem, bet, guļot uz vēdera, — zem pēdas pacēluma.

Lai rokas pa ķermeni labi slīdētu, lieto kādu no eļļām — gatavus masāžas eļļu maisījumus vai minerāleļļas, kas paredzētas mazuļu ādas kopšanai. Vislabāko efektu sniegs masāža ar ēterisko eļļu.

Aptuveni ēdamkarotei dabiskās bāzes, piemēram, avokado, mandeļu vai sezama eļļai, pievieno dažus pilienus ēteriskās eļļas. To izvēloties, svarīgs ir smaržas akcepts — eļļas raksturojums pat nav tik nozīmīgs, kā katra gaume un radušās asociācijas. Tiesa, der atcerēties, ka dažas no ēteriskajām eļļām, piemēram, rozmarīns, tonizē un ceļ asinsspiedienu, kas nesader ar atslābinošu masāžu.

Dažas ķermeņa daļas labāk noskūpstīt, nevis masēt

Noskūpsti mugurkaulu un visas pārējās kaulu virsmas, paceles, kurās ir limfmezgli, viegli izstaipāmā sejas un kakla āda. Ciršanas kustību nedrīkst izdarīt uz locītavām. Plecus, ceļgalus, elkoņus, potītes tikai glāsta un berzē ar plaukstas ārmalu — kā zāģi vai pa spirāli apkārt.

Masāžā, spēku pareizi lietojot, var izdarīt daudz laba, bet, nemākulīgi, nepiemērotās vietās uzspiežot, var sanākt kaitējums. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu