«Metallica» Rīgā iesildīs Fils Anselmo un «Down»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupas «Metallica» koncertu 20. jūlijā «Skonto» futbola stadionā iesildīs Amerikas smagā metāla supergrupa «Down».

«Down» tika nodibināta 1991. gadā Ņūorleānā, un tajā apvienojās slaveno grupu «Pantera», «Corrosion of Conformity», «Crowbar», «Eyehategod» un «Kingdom of Sorrow» dalībnieki. Grupu dibināja «Pantera» vokālists un dziesmu autors Fils Anselmo, «Corrosion of Conformity» ģitārists Pepers Kīnens, «Crowbar» un «Kingdom of Sorrow» ģitārists Kērks Vindsteins un «Crowbar» basists Tods Streindžs, kā arī «Eyehategod» bundzinieks Džimmijs Bovers. Kopš dibināšanas «Down» izdevusi trīs studijas albumus.

«Down» pirmais studijas albums «NOLA» tika izdots 1995. gadā, un tas debitēja 55. vietā «Billboard» veidotajā 200 visvairāk pārdoto albumu topā. Pateicoties veiksmīgajiem pārdošanas apjomiem, Amerikas Mūzikas ierakstu industrijas asociācija vēlāk šim grupas diskam piešķīra platīna statusu. Albumam sekoja 13 dienu ilga turneja, un pēc tam mūziķi atkal pievērsās savām pamatgrupām.

1999. gadā «Down» pameta Tods Streindžs un viņa vietu grupā ieņēma «Pantera» basists Rekss Brauns. 2002. gadā grupa atkal sanāca kopā ierakstu studijā un radīja jaunu albumu «Down II: A Bustle in Your Hedgerow». Kā atzina paši mūziķi, tas notika «divdesmit astoņās apreibinošu vielu pavadītās dienās». Albums neguva tik labas kritiķu atsauksmes kā «NOLA». Tomēr tas «Billboard» 200 visvairāk pārdoto albumu topā debitēja 44. vietā — par vienpadsmit vietām augstāk nekā pirmais disks. Popularizējot albumu, grupa piedalījās arī tā gada «Ozzfest» festivālā.

Parakstījusi līgumu ar ierakstu kompāniju «Warner Bros. Records», «Down» vēlreiz apvienojās 2006. gadā un ierakstīja savu trešo studijas albumu «Down III: Over the Under», kurā esošajās dziesmās tika pieminēti grupas mūziķiem personīgi un svarīgi notikumi. Piemēram, grupas «Pantera» izjukšana un tās bijušā ģitārista slepkavība, Fila Anselmo atkopšanās pēc muguras operācijas un rehabilitācija pēc atteikšanās no narkotikām. «Down III: Over the Under» kļuva par «Down» komerciāli veiksmīgāko (debitējot 26. vietā «Billboard» 200 visvairāk pārdoto albumu topā) un mūzikas kritiķu atzītāko ierakstu. Grupa devās turnejā kopā ar tādām grupām kā «Heaven and Hell» un «Megadeth».

Šogad «Down» ir grupas «Metallica» Eiropas turnejas koncertu galvenā iesildītāja. 20. jūlijā Rīgā, «Skonto» futbola stadionā, pirms «Down» uz skatuves kāps otra iesildītāja — Amerikas smagā metāla grupa «Sword».

Jau ziņots, ka uz «Metallica» koncertu 20. jūlijā «Skonto» futbola stadionā ir papildu biļetes, kuras jau tagad iespējams iegādāties visās «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās. Biļešu cena — no 40 līdz 70 latiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu