Vai var būt nederīgs seksam?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Erots

Nevajadzētu steigties ar secinājumu, ka partneris nav seksuāli piemērots, un viņam to pateikt. Tas var sabojāt ne tikai mīlas dzīvi, bet attiecības vispār.

Nereti problēmas ar laiku izzūd pašas no sevis. Pretējā dzimuma pārstāvju, kuri seksā pilnīgi nesapas, tikpat kā nav. Anatomiskas īpatnības var radīt nesaderību tikai teorētiski.

Piemēram, ja vīrietim ir liels dzimumloceklis, bet viņa partnerei — ļoti maza maksts. Sievietes ķermenis ir radīts, lai viņa varētu dzemdēt, un bērna galviņa ir daudz apjomīgāka nekā vislielākais ereģētais penis. Vagīnai piemīt liela pielāgošanās spēja.

Vai nesaderības iemesls var būt mazs vīrieša dzimumloceklis, viedokļi dalās. Liela falla pielūgsme nāk no senās Romas laikiem, kad mākslinieki auglības dieviem atveidoja milzīgus peņus kā varenības simbolu.

«Kas der dieviem, ne vienmēr piemērots cilvēkiem,» teic Dainis Balodis. «Tie, kurus daba nav apveltījusi ar apjomīgu vīrišķo lepnumu, var sevi mierināt — prāva dzimumlocekļa (ja tas garāks par 13,5 centimetriem) īpašniekiem biežāk rodas erekcijas problēmas. Tas skaidrojams ar hidraulikas likumiem — jo lielāks falls, jo erekcijas sasniegšanai nepieciešams vairāk asiņu un augstāks spiediens. Turklāt vairākumam sieviešu vislielāko baudu sniedz klitora, nevis vagīnas kairināšana, tāpēc peņa lielumam ne vienmēr ir izšķiroša nozīme.»

Viens vēlas seksu vairāk nekā otrs

Lielāka vai mazāka seksuāla aktivitāte ir noteikta ģenētiski. Dažkārt pastiprinātu un nepārvaramu vēlmi mīlēties izraisa neiroloģiskas vai psihiskas slimības, kā arī psiholoģiskas problēmas. No seksa var būt atkarība tāpat kā no alkohola vai nikotīna.

Ja seksuālās trakulības vairāk alkstošais cenšas piespiest apmierināt viņu pret savu gribu, attiecībās nav patiesas tuvības un cieņas. Ja otrs tomēr centīsies iztapt, tas tik un tā beigsies ar neveiksmi. Ķermenis nav vienmēr iedarbināma seksa mašīna.

Ja partneris ir noguris, depresīvs, viņam sāp, ir paaugstināta temperatūra, radušās citas veselības vai psiholoģiskas problēmas, kādu laiku var iztikt bez dzimumdzīves, uzskata Ināra Roja. Pāris taču nav kopā tikai tādēļ.

Žurnāla konsultante Ināra Roja, medicīnas doktore, Rīgas 1. poliklīnikas neiroloģe, seksoloģe, ģimenes un pāru konsultante, hipnoterapeite

Žurnāla konsultants Dainis Balodis, seksologs, psihoterapeits

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu