No kā jāuzmanās, runājot ar svešinieku

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Vai zini, no kā sievietei jāuzmanās, sarunājoties kādā pasākumā ar svešinieku? Kā jāizturas, par ko jādomā? Lūk, daži ieteikumi!

Jāuzmanās

• Neuzdod pārāk personīgus jautājumus! Ja arī tev pašai nebūtu nekas pretim atbildēt uz tādu jautājumu, cilvēkiem ir dažāda izpratne par privātumu un to, ko stāstīt svešiem cilvēkiem.

Var gadīties, ka sarunu partneris grib tev stāstīt pārāk personiskas lietas, taču padomā — vai tu tiešām to gribi zināt? Vai nebūs tā, ka viņš vēlāk savu atklātību nožēlos un nākamajā tikšanās reizē pēkšņi izliksies, ka tevi nepazīst?

• Esi patiesa! Komplimenti ir laba lieta, taču pārāk liela sajūsma un glaimi liecinās, ka vēlies izpatikt.

• Izvairies no tematiem, kas var izraisīt domstarpības, piemēram, par politiku vai reliģiju. Neiekarsti, pierādot savu taisnību, sevišķi, ja neesi droša, ka sarunu partnerim ir tāda pati pārliecība kā tev. Tas nenozīmē, ka tev nevar būt savs viedoklis, bet izvērtē situāciju, vai tas veicinās vai izbeigs sarunu.

• Dažreiz ir labāk nomainīt sarunas tematu nekā nostāties pretējās pozīcijās ar sarunu biedru, sevišķi, ja esi kompānijā, kur tavs viedoklis ir viens pret pārējiem. Savukārt, ja tomēr izlem izklāstīt savus argumentus, dari to vienkārši un loģiski.

• Nesaki «jā» pārāk bieži. Tas radīs iespaidu, ka vai nu saruna tevi garlaiko, vai pārāk daudz jaucies pa vidu runātājam. Centies nekad nevienu neaizvainot.

• Centies nekad nepārtraukt runātāju teikuma vidū. Tas liecinās, ka tu viņu nerespektē un tev pašas sakāmais ir svarīgāks nekā sarunu biedra. Ļauj viņam pabeigt domu un tad turpini ar savu!

--------------------

Fragments no raksta. Visu pilnībā lasiet žurnālā «Una»!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu