Iluzionisti Pecoli pārstāv Latviju Amerikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No Pecoli arhīva

Festivāla ietvaros  bija iespējams noskatīties vairāk nekā 100 izrādes, kuras sniedza talantīgākie mākslinieki no 27 Eiropas valstīm. Mīmi, pasaku stāstnieki, virtuāli orķestri, burbuļu magi, leļļu teātra mākslinieki – tie bija tikai daži piemēri no iespējām, ko šajās četrās nedēļās varēja ieraudzīt Vašingtonā. Jāpiebilst, ka šis ir lielākais šāda veida festivāls un tas tiek organizēts ar 27 Eiropas valstu  vēstniecību un kultūras institūtu atbalstu.

Katru no valstīm šajā festivālā pārstāv tikai viens dalībnieks un, kā Latvijas pārstāvji, šogad uz Vašingtonu devās burvju mākslinieki Pecoli (Pezzoli)  ar izrādi «Travel To Wonderland» (Ceļojums uz Brīnumzemi), kas ir aizraujoša izrāde ģimeņu auditorijai, kurā ir apvienoti jautri burvju triki un gigantiskie ziepju burbuļi. Pecoli izrādes skatītājiem bija iespēja virtuāli apceļot Burbuļu zemes planētas un iepazīties ar tur dzīvojošajiem pasaku varoņiem, ar kuriem notiek neticamas burvestības – no piena tiek uzburts sniegputenis, Alise iziet cauri spogulim, Mērija Popinsa lidinās ar savu lietussargu, no Džungļu grāmatas planētas ierodas gudrā čūska, kas māk kāršu trikus un citi brīnumi.

Šāda iespēja piedalīties festivālā  mūsu māksliniekiem radās  pateicoties Latvijas vēstniecībai Vašingtonā, ar kuras darbinieku  laipnu atbalstu varēja notikt šī viesturneja. Kā pēc ceļojuma atzina Pecoli (Pezzoli), tieši laipnā sagaidīšana un uzņemšana paliks atmiņā visilgāk.Tikpat brīnišķīgs esot bijis arī pašas vēstniecības apmeklējums, kura laikā vēlreiz pierādījusies  turienes latviešu viesmīlība. Prātā paliekošas bijušas arī vēstniecības telpas, kas apbūrušas ar savu skaistumu un vēsturisko elpu.

Arī pati Vašingtona patīkami parsteigusi ar to, ka tā ir viena no ASV pilsētām, kurā nav raksturīgie debesskrāpji, toties to vietā ir daudz parki un dārzi, bet pa ielām, garāmgājējus iepriecinādamas, skraida vaverītes .Īpaši savdabīga ar savām mazajām mājiņām un īpašo gaisotni likusies Džordžtauna.

Tāpat nozīmīgs šis laiks bijis ar to, ka tika ievēlēts jaunais ASV prezidents Barak  Obama, kura, ļoti operatīvi izveidoto, skulptūru paguva apskatīt arī Pecoli (Pezzoli).Paši amerikāņi, it īpaši melnādainie, ir priecīgi  par jaunā prezidenta ievēlēšanu un ļoti cer uz jaunu skaistu dzīvi.

Viesturnejas laikā Festivāla ietvaros Pecoli (Pezzoli) uzstājās vairākās vietās- darba dienās tika sniegti priekšnesumi skolās, bet nedēļas nogalēs mākslas baudījumu varēja gūt ģimenēm domātās izrādēs.Viena no šādām vietām bija Prince George playhouse teātris- kultūras centrs, kur lielākā publikas daļa bija melnādainie iedzīvotāji un, kā vēlāk atzina iluzionisti, tik ekspansīvu un atvērtu publiku varot sastapt tikai  afroamerikāņu publikas vidū.  Atmiņā paliekoša bijusi arī uzstāšanās kādā skoliņā,kur mazie skatītāji sajūsminājušies par ikvienu mākslinieku veikto kustību, tāpēc viss notiekošais esot atgādinājis seno krievu multiplikācijas filmu «Bonifācija brīvdienas», kad,  izrādei beidzoties,  mazie cilvēciņi nākuši pie māksliniekiem vēl un vēl, un vēl...

Pecoli (Pezzoli) viesturneja noslēdzās ar pašu svarīgāko  uzstāšanos  Vašingtonas Kennedy Center uz Millenium Stage skatuves. Šī skatuve ir interesanta ar to, ka notiekošās izrādes tiek filmētas «dzīvajā» un reālajā laikā  translētas internetā. Uz šo izrādi bija ieradušās daudzas Vašingtonas apkārtnes latviešu gimenes ,kā arī daudzi vēstniecibas darbinieki, tostarp Latvijas  vēstnieka sieva ar saviem trīs bērniem.

Starp sniegtajām izrādēm Pecoli (Pezzozi) centās  gūt kultūras un mākslas baudījumu arī sev. Mākslinieki apmeklēja pilsētas kultūras muzejus, kuros ieeja izrādījās ir bez maksas, kā arī apmeklējā slaveno Spiegu muzeju, kur kopā ar nelielu cilvēku grupu varēja piedalities slepena uzdevuma izpildīšanā teikot pie jauna segvārda, veicot «kratīšanu» aizdomās turamā mājā un izpildot citus slepeno agentu cienīgus trikus, spēles finālā nonākot uz ēkas jumta, kur viņus sagaidīja improvizēts helikopteris.

www.kidseurofestival.org


 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu