Grautiņā policists ar gumijas ložu bisi aizstāvējis komandieri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Pretēji iepriekš policijas paustajam, ka nekādi ieroči nav izmantoti 13. janvāra grautiņu dalībnieku nomierināšanā, ziņu aģentūras Reuters uzfilmētajā materiālā un aculiecinieku fotogrāfijās redzams, ka policisti izmanto ar gumijas lodēm vai gāzes kapsulām pielādētu bisi.

Kā ziņo laikraksts «Neatkarīgā», pēc videomateriāla noskatīšanās Rīgas policijas šefs Andris Dzenis, kurš otrdien vadīja Vecrīgas operāciju, nolēmis par notikušo uzsākt pārbaudes lietu.

«Pašaizsardzības ieročus mēs izmantojām tikai individuālai aizsardzībai. Ierocis, kas redzams videomateriālā, šauj gan gāzi, gan gumijas lodes. Šajā konkrētajā gadījumā bija apdraudēta policista dzīvība, un otrs policists aizstāvēja savu komandieri. Ja policijas specrotas komandieris netiktu aizstāvēts, mēs nezinām, vai viņš tagad vispār būtu dzīvs. Šobrīd nezinām, vai šauts ar gumijas lodi vai ar gāzi,» laikrakstam pastāstīja Dzenis.

Jaunietis, kurš uzbruka specrotas komandierim, pagaidām nav noskaidrots.

Dzenis gan uzsvēra, ka policistam, kas redz, ka viņa kolēģis ir nāves briesmās, ir tiesības kolēģi aizstāvēt, negaidot pavēli. Dzenis izteicās, ka šajā situācijā, iespējams, adekvāta būtu pat dienesta pistoles lietošana.

Jau ziņots, ka otrdien Vecrīgas grautiņu laikā kāds 16 gadus vecs zēns pie Saeimas ēkas zaudējis aci, kurā viņam, iespējams, iešauta gumijas lode. Zēna māsa portālam «Apollo» pauda pārliecību, ka uz nepilngadīgo jaunieti šāvusi policija. Aci glābt vairs nevar.

Mediķi «Panorāmai» gan atzina, ka lode nav atrasta, tāpēc nevar apgalvot, ka uz jaunieti šauts.

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš LTV raidījumā «100. pants» teica, ka šo gadījumu pārrunājis ar Valsts policijas šefu Aldi Lieljuksi, kurš apliecinājis, ka policisti nav lietojuši gumijas lodes.

To gan apstrīd partija «Sabiedrība citai politikai», norādot uz «BBC» ziņu videomateriālu, kurā 33. sekundē, iespējams, redzams, ka policisti šauj ar gumijas lodēm. Segliņš apliecināja, ka šo materiālu noskatīsies.

Viņš arī pastāstīja, ka vienam no aizturētajiem atsavināta pistole no kuras varēja šaut gumijas lodes.

«Gadījums ir ārkārtējs un gadījums ir traģisks,» uzsvēra iekšlietu ministrs, norādot, ka šī lieta tiks rūpīgi izmeklēta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu