Armija brīdinājusi Rīgas Domi par nemieriem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Laikraksta «Latvijas Avīze» rīcībā nonākusi militārās policijas 10. janvārī rakstīta vēstule Rīgas pilsētas izpilddirektoram Andrim Grīnbergam, kurā sakarā ar iespējamo drošības situācijas saasināšanos tiek lūgts 13. janvārī ierobežot gājēju un transporta kustību uz Jēkaba, Mazās Trokšņu un Trokšņu ielas pie Saeimas nama un citām parlamenta ēkām. Taču Rīgas izpilddirekcija militārās policijas lūgumu nepildīja.

Rīgas izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidavskis laikrakstam taisnojies, ka pēc normatīviem aktiem Saeimas nama priekšpusi uz Jēkaba ielas varot traktēt kā iekšpagalmu, kurā militārā policija varot rīkoties, kā gribot, līdz ar to nekāda lēmuma no izpilddirekcijas puses neesot bijis. Tāpat militārās policijas vadība mutiski esot lūgusi norobežojošās barjeras – tās bijušas dabūjamas Rīgas satiksme», karavīriem esot bijis tikai jāaizbrauc pakaļ.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta direktors Airis Rikveilis savukārt paskaidroja, ka lietas būtība jau neesot barjeras – armijai savējo pietiekot –, bet gan likumībā, tajā, ko armija var un ko nevar darīt. Neesot neviena normatīvā akta, kas norādītu, ka Jēkaba iela pie Saeimas ir iekšpagalms.

«Rīgas izpildvaras uzskats, ka Jēkaba iela nav iela, bet Saeimas pagalms, ir dīvains: ja tas tā būtu, tad tur būtu jānosaka īpaša režīma zona un tad militārā policija tur nodrošinātu cauru diennakti tādu pašu kontroli kā caur Saeimas nama durvīm. Tad pa ielu varētu staigāt tikai ar caurlaidēm...» saka Rikveilis. «Mutiska Rīgas izpildvaras atļauja militārai policijai uz Jēkaba ielas rīkoties pēc saviem ieskatiem nav nekāda atļauja. Atļaujai jābūt noformētai atbilstoši likumam. Mēs prognozējām, ka pie Saeimas namiem var būt provokācijas, diemžēl slēgt ielas ar norobežojumiem mēs nedrīkstējām.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu