Policija Vecrīgā aiztur trīs izaicinoša izskata jauniešus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Pašvaldības policija (RPP) kopā ar Valsts policiju (VP) sestdien Vecrīgā aizturēja trīs izaicinoša izskata, agresīvi noskaņotus jauniešus, aģentūru LETA informēja VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas priekšniece Sintija Virse.

Kā pastāstīja Virse, vakar pēc plkst.20 policisti Vecrīgā, Mazajā pils ielā, pamanīja trīs jauniešus ar šallēm aizsegtām sejām, kuri pārvietojās, bravūrīgi izturieties un skaļi klaigājot.

Kad policijas darbinieki vēlējušies noskaidrot jauniešu personības, viņi uzvedušies agresīvi. Pēc jauniešu apskates, viena pusaudža kabatā atrasts akmens. Pēc tam visi trīs 1990.gadā dzimušie jaunieši uz pāris stundām aizturēti personību noskaidrošanai, bet vēlāk atlaisti, pastāstīja Virse.

Kā ziņots, drošībsargi ir aizturējuši arī cilvēku grupu, kura plānojusi Rīgā organizēt jaunas nekārtības. Kā «LETA Video/TV 24» pastāstīja iekšlietu ministrs Mareks Segliņš, policijai šai cilvēku grupai esot nākusi uz pēdām pēc kāda iedzīvotāja ziņojuma, kurš informējis par sabiedriskajā transportā dzirdētu sarunu, kurā tikusi apspriesta nekārtību rīkošana.

«Man ir jāsaka liela pateicība tam cilvēkam, kurš ziņoja policijai par nejauši dzirdētu sarunu [trolejbusā] starp cilvēkiem, kuri apsprieda iecerētu tikšanos, lai apspriestu grautiņa rīkošanu. Tika norunāta konkrēta tikšanās vieta. Cilvēks par to informēja policiju. Pārbaudot konkrēto vietu, patiešām tika konstatēts tāds kā štābs, grupas pulcēšanās vieta, kur tika plānota nekārtību organizēšana,» pastāstīja ministrs.

Segliņš sīkāku informāciju par aizturēto skaitu un noziedzīgajām iecerēm nesniedza: «Neko sīkāk nestāstīšu. Es jums nevaru stāstīt. Šeit ir tā robeža starp valsts noslēpumu - kriminālprocesā konstatētie fakti ir valsts noslēpums. Man kā politiķim nav tiesības to stāstīt.«

Kā ziņots, ka 13.janvāra vakarā Doma laukumā notika protesta akcija, kuras laikā tika pieprasīta Saeimas atlaišana. Protesta akcijā piedalījās ap 10 000 cilvēku.

Pēc protesta akcijas Vecrīgā sākās grautiņi, kuros vairāki simti jauniešu, liels skaits no kuriem bija alkohola reibumā, vairākas stundas demolēja pilsētas centru, - tika izsisti logi vairākām ēkām, stipri cieta Saeimas ēka, tika aplaupīts veikals, kurā tiek tirgota AS «Latvijas balzams» produkcija.

Grautiņu laikā Vecrīgā tika aizturēti 106 huligāni, vairāki no kuriem jau ir apcietināti, bet daudzi citi atbrīvoti. Grautiņos Vecrīgā cieta vairāk nekā 50 cilvēki, tostarp viens pusaudzis zaudēja aci, bet valsts, pašvaldības un privātajam īpašumam tika nodarīti ievērojami zaudējumi, kas mērāmi desmitos tūkstošos latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu