Arī Rīgas domnieki ir par masu piketu ierobežošanu Vecrīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas deputāti ir vienisprātis, ka Vecrīgā būtu jāierobežo politiski masu pasākumi — sapulces, gājieni un piketi, portālu «Apollo» informēja Rīgas Domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Par labu pasākumu ierobežošanai deputāti nolēma, kad bija uzklausījuši Rīgas reģiona policijas pārvaldes priekšnieka Andra Dzeņa un Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieka Jāņa Geduševa ziņojumu par tiesībsargājošo iestāžu darbu 13. janvāra nekārtību laikā Vecrīgā.

Abi policijas pārstāvji atzina, ka Vecrīga nav piemērota politisku sanāksmju un sapulču organizēšanai, jo, sapulcējoties lielākam dalībnieku skaitam, tiek ierobežotas citu cilvēku iespējas brīvi pārvietoties šajā teritorijā. Viņi arī uzsvēra pasākuma rīkotāju atbildību situācijās, kad pasākuma apmeklētāju skaits ir ievērojami lielāks par iepriekš plānoto.

Komitejas priekšsēdētājs Raimonds Vilde  rosināja vērsties Iekšlietu ministrijā ar lūgumu izstrādāt grozījumus likumā «Par sapulcēm, gājieniem un piketiem», atjaunojot tajā normu, ar kuru bija noteikts, ka sapulces un piketus aizliegts rīkot tuvāk par 50 metriem no Valsts prezidenta rezidences, Saeimas, Ministru kabineta, tiesām, prokuratūras un ārvalstu diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību ēkām.

Komitejas deputāti minēja, ka piemērotas vietas šādu pasākumu rīkošanai varētu būt  Uzvaras parks, Grīziņkalns, Dzegužkalns, Mežaparks.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu