Vai tu māki pareizi šķirties?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Jācer, ka tev nekad to nenāksies piedzīvot, ja nu tomēr uz to pusi iet, lēmumu pieņem tikai pēc tam, kad esi izmēģinājusi visus iespējamos laulības saglabāšanas veidus.

Ja sirds dziļumos jūti, ka attiecības ir beigušās, tad aprunājies ar vīru par sarežģījumiem, kuros jūsu laulība nonākusi, un pārliecinoši paskaidro, kāpēc vēlies oficiāli šķirties. Esi gatava diskutēt tik ilgi, cik ilgi viņš to vēlas, īpaši sarunas sākumā (dažās pirmajās nedēļās).

Ja ir kaut niecīgākā iespēja laulību glābt, izmanto to! No sākuma padzīvojiet šķirti, nosakot laika ierobežojumu un izvirzot īpašus nosacījumus, piemēram, norunājiet, vai nepieciešams šad tad satikties, bet nenodarbojieties ar seksu. Apmeklējiet ģimenes problēmu konsultācijas.

Tiesu neinteresē, kura vainas dēļ laulība izirusi. Lai panāktu šķiršanos, tā tikai jāpārliecina, ka ne tagad, ne nākotnē nespēsiet savas problēmas atrisināt.

Piemēram, saskaņā ar Austrālijas likumiem, ja vēlies sākt laulības šķiršanas procesu, tev vismaz divpadsmit mēnešus un vienu dienu oficiāli jādzīvo šķirti no laulātā drauga (šķirtā dzīve sākas tad, kad jūs vairs nedzīvojat kopā). Jūs varat salabt un nodzīvot kopā trīs mēnešus, bet pēc tam atsevišķi būs jānodzīvo divpadsmit plus trīs mēneši.

Iesaistot advokātu, informē vīru par nodomu sākt laulības šķiršanas procesu. Ja sāc satikties ar citu vīrieti vai jūsu laulības šķiršanā ir iesaistīta trešā persona, tad esi saprātīga un iejūtīga — raugies, lai tava mīlas dzīve uzreiz nesit pārāk augstu vilni.

Neļauj sarunām izvērsties par savstarpējiem apvainojumiem — stiprās, mulsinošās emocijas, ko neizbēgami jutīsi, transformējas fantāzijās par atriebību, ko gribi īstenot. Nekavējoties atbrīvojies no finansiālajām saistībām un uzturi draudzīgas attiecības ar viņu un viņa ģimeni, īpaši tad, ja jums ir bērni.

Nemazgā netīro veļu svešu cilvēku klātbūtnē, bet tiem, kas jūs abus pazīst, izstāsti, ka esat oficiāli šķīrušies. Varbūt konkrētajā situācijā kopējiem draugiem derētu nosūtīt īsas vēstules, informējot par jūsu jaunajām adresēm, kā arī minot, ka esat sākuši laulības šķiršanas procesu.

Ja jūties vainīga, sarūgtināta, dusmīga, atstumta, smagi pārdzīvo zaudējumu, slīgsti depresijā un nespēj atsākt normālu dzīvi, tev vajadzētu apmeklēt psihoterapeita konsultācijas. Lai arī cik nepatīkami attiecības samezglojušās, izturies tik saprotoši pret savu partneri, cik vien šajos apstākļos tas iespējams, un, ja tev ir bērni, viņu intereses stādi augstāk par savējām.

Kļuvusi šķirtene, iegaumē: lai gan šķiršanās iezīmē tavas vecās dzīves beigas, tā var arī nozīmēt jaunas un aizraujošas dzīves sākumu. Tāpēc — pamet savu kurmja alu un dodies sabiedrībā baudīt dzīvi!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu