Rīgas Zooloģiskajā dārzā notiks Dzīvnieku ģimeņu dienas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas Zooloģiskais dārzs jau 11.gadu aicina apmeklētājus piedalīties Dzīvnieku ģimeņu dienas aktivitātēs, kas notiks šodien no plkst.12 līdz 16, informēja zooloģiskā dārza Informācijas dienestā.

Kā ziņots, lielo ģimeņu dienu pasākuma atklāšana notika zoodārza estrādē vakar.

Zoodārzā mīt dzīvnieki no visas pasaules, un viens no pasākuma nolūkiem ir pievērst uzmanību dzīvnieku ģimeņu daudzveidībai. Par patīkamiem mirkļiem gan zoodārza darbiniekiem, gan apmeklētājiem jau gādājušas vairākas dzīvnieku ģimenes.

Šogad ģimenes kuplinājuši lemuri un kalitriksi, huzārpērtiķi un kinkažu. Daļa mazuļu jau draiskojas pa koku un virvju tīklu, bet daļa vēl ieķērušies mammas kažokā un tikai retumis iedrošinās spert kādu patstāvīgu soli. Mazuļi skatāmi arī apkakles pekaru aplokā, un surikatu saime rūpīgi uzmana ikkatru jaundzimušā soli.

Gada sākumā šķīlušies karošknābju bērni jau krietni paaugušies un no pieaugušajiem atšķirami vien pēc knābju rozīgās nokrāsas. Citos putnu aplokos turpinās gan kāzu dejas, gan perēšana.

Zoodārzs šajā nedēļas nogalē no plkst.12 līdz 16 aicinās darboties radošajā darbnīcā «Dzīvnieku ģimenes», kur varēs izzināt dzīvnieku pasaules noslēpumus, savukārt no plkst.12 līdz 15 apmeklētāji varēs iepazīt dzīvnieku ģimenes zoodārzā, dodoties orientēšanās maršrutā, apceļojot septiņus kontrolpunktus un pildot izzinošus uzdevumus.

Gan vakar, gan šodien zooloģiskā dārza ieejas biļešu pamatcenām ir 50% atlaide, bet papildu informācija un atlaižu kuponi iegūstami kolektīvās iepirkšanās portālā «www.kopaletak.lv» un Uzziņu dienesta 1188 mājaslapā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu