Rīgas Zoo veidos Āfrikas dzīvnieku savannu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas zoodārzā taps savanna, kurā rīdzinieki un pilsētas viesi varēs doties eksotiskā ekskursijā un apskatīt septiņu Āfrikas sugu dzīvniekus. Savannas izstaigāšana būs kā neliels ceļojums – tiks izveidota īpaša maršruta taka, ceturtdien vēstīja LNT ziņas.

Šis projekts tiek lolots jau vairākus gadus, un līdz šim pietrūcis naudas tā realizācijai. Tā kā maijā gaidāma divu zebru nākšana pasaulē, Rīgas dome akceptējusi finansējuma piešķiršanu savannas kompleksa tehniskā būvprojekta izstrādei.

Aptuvenās Rīgas zoodārza savannas aprises jau esot gatavas. Kā paskaidroja zoodārza attīstības projektu vadītājs Edgars Vītols, atvērtā tipa savannas tiek veidotas visur pasaulē, lai cilvēki labāk izprastu dzīvnieku ikdienu un savstarpējo mijiedarbību.

„Mazākais attālums tiešam kontaktam starp cilvēku un dzīvnieku varētu būt šie pieci līdz seši metri. Tas ir ūdens klājs, kas nošķirtu apmeklētāju laipas, žirafes un zebras, kas varētu nākt padzerties pie ūdens – savannas avotiņa,” sacīja Vītols.

Projekta īstenošanai nepieciešams apmēram 1 miljons latu, un daļu no šīs naudas piešķirs Rīgas dome – aptuveni 12 tūkstošus latu. Savannu iecerēts pabeigt 2014.gadā.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu