Verpakovskis: ļoti pietrūkst spēļu prakses

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Laba sportiskā forma ir atgūta, taču Vigo «Celta» klubā ļoti pietrūkst spēļu prakses,» intervijā laikrakstam «Diena» atzina Latvijas izlases uzbrucējs Māris Verpakovkis.

«Neesmu apmierināts ar «Celta» komandā pavadīto laiku,» sacīja Verpakovskis. «Nebiju gaidījis, ka spēlēšu tik maz un negūšu vārtus. Pozitīvi, ka esmu atguvis kondīciju, taču pietrūkst galvenā - spēļu prakses.»

Jau ziņots, ka Verpakovskis, kuram vēl nepilnus divus gadus būs spēkā līgums ar Ukrainas klubu Kijevas «Dinamo», aizvadītā gada augustā uz vienu sezonu ilgu īres termiņu pievienojās Spānijas otrās spēcīgākas līgas komandai Vigo «Celta».

«Pietrūka trenera uzticības,« izteicās 29 gadus vecais latviešu uzbrucējs. «Mani uzaicināja kluba vadība, nevis treneris, kurš bija paņēmis savus uzbrucējus. Loģiski, ka viņi vairāk spēlē. Tagad komandu trenēs bijušais Franka Rijkārda palīgs «Barcelona» vienībā Eisebio.»

Verpakovskis atzina, ka, kaut arī treneris liks akcentu uz vietējiem spēlētājiem, tomēr viņš centīsies izmantot savas iespējas un nostiprināties komandas sastāvā.

«Cīnīšos, lai man vēl dotu vārdu «Celta» komandā,» piebilda Verpakovskis. «Vēl gribu spēlēt augstā līmenī un labā klubā. Ar manu pašreizējo statistiku tas nebūs viegli, taču netaisos nolaist rokas.»

«Celta» vienības rindās Verpakovskis līdz šim brīdim aizvadījis piecas spēles, kurās pie vārtu guvumiem vēl nav ticis.

Runājot par spēlēšanu Latvijas valstsvienībā atlikušajās 2010.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlēs, Verpakovskis atzina, ka nacionālā izlase ir viens no lielākajiem motivācijas avotiem un viņš ir gatavs palīdzēt tai jau drīzumā gaidāmajos mačos ar Luksemburgu.

«Spēles būs ļoti grūtas, taču mērķis jāuzstāda maksimālais - divas uzvaras,« teica Verpakovskis. «Trūkumus mēģināsim kompensēt ar gribu. Luksemburgai nav vāja izlase, lai gan skaitās pastarīte. Jāspēlē ar maksimālu atdevi,» izteicās futbolists.

Uzbrucējs uzsvēra, ka, neskatoties uz to, kādos klubos spēlē Latvijas izlases spēlētāji, tai vajadzētu cīnīties nevis par piekto vietu kvalifikācijas grupā, bet gan par visaugstākajām vietām.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase 2010.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turpinājumā aizvadīs divas spēles ar Luksemburgas valstsvienību. 28.martā notiks izbraukuma spēle Luksemburgā, bet 1.aprīlī plkst.18.30 abas komandas vēlreiz tiksies Rīgā, «Skonto» stadionā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu