Dons ieiet vipasanā, izbaudot to

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Andžs/Apollo

Dziedātājs Dons jeb Artūrs Šingerejs pagājušajā nedēļā neatgriezās Latvijā kopā ar citiem ekspedīcijas «1000 jūdzes Indijā» dalībniekiem, jo vēlējās apmeklēt par garīgas izaugsmes un nākotnes pilsētu dēvēto Aurovilli un Čenajas budistu templī nodoties 10 dienas ilgai meditācijai — vipasanai, raksta žurnāls «Kas Jauns».

Izrādās, Dons tam esot gatavojies mērķtiecīgi, jo jau kopš rudens esot pievērsies jogai, tāpēc šī ekspedīcija viņu ir īpaši ieinteresējusi. Jau pirmajās dienās Indijā Dons iegādājies tuniku un pusgaras bikses — Indijas raksturīgo apģērbu.

Vipasana ir viena no senākajām meditācijas tehnikām Indijā, un 10 dienas vipasanā ir meditācijas cikls pašiem izturīgākajiem. Šo maksimālo ciklu Dons arī mēģina realizēt kopš 1. aprīļa. Iecerēts, ka vipasanas 10. diena sakritīs ar mūziķa 25. dzimšanas dienu, kas ir 10. aprīlī. Vipasana ļauj koncentrēt uzmanību uz ķermeņa fiziskajām sajūtām, kas tieši ietekmē to, kā mēs uztveram pasauli un sevi pašu, tādējādi ļaujot atbrīvoties no slimībām, kā arī tuvoties savas patiesās būtības apzināšanai.

10 dienas jāievēro pilnīgs klusums, jāmēģina nepieļaut fizisks kontakts ar citiem kursa dalībniekiem, nedrīkst lietot apreibinošus līdzekļus, kontaktēties ar pretējo dzimumu un nogalināt.

Dona draudzene Lily par drauga izvēli izsakās saprotoši, sakot, ka tas ir liels ieguldījums viņa garīgajā attīstībā, norāda «Kas Jauns».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu