Jaunā gripa kuru katru brīdi var nonākt līdz Latvijai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Tā sauktā cūku gripa jeb vīruss H1N1, no kura Meksikā jau miruši vairāk nekā simt cilvēku, kuru katru brīdi var nonākt Latvijā, taču speciālisti neprognozē strauju vīrusa izplatību šajā reģionā.

Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) pārstāvis Jurijs Perevoščikovs intervijā Latvijas Radio raidījumam «Krustpunktā» sacīja, ka gripa var sasniegt Latviju jebkurā brīdī, jo tomēr cilvēki ceļo no valsts uz valsti — brauc uz Meksiku un atgriežas no Meksikas.

«Mēs esam gatavi, ja Latvijā šāds gadījums tiks atklāts,» viņš sacīja, piebilstot, ka epidemiologi strādās diennakts režīmā un gripas slimnieki tiks izolēti.

Tomēr viņš prognozē, ka strauja gripas izplatība šajā reģionā nenotikšot, īpaši tāpēc, ka nāk vasara un vasarā ikviens vīruss iznīkst. Taču prognozēt, kā attīstīsies situācija, neesot iespējams.

Lai gan ārpus Meksikas gripas vīruss nav tik agresīvs, kā tā izcelsmes valstī, tomēr Perevoščikovs uzsver, ka jebkura infekcijas slimība potenciāli ir nāvējoša, jo daudz kas ir atkarīgs no tā, kādā stāvoklī ir cilvēka organisms — vai imunitāte ir novājināta vai — pretēji — tā ir stipra.

SVA arī piekrīt Pasaules Veselības organizācijas teiktajam, ka apturēt šo gripu ir grūti un faktiski nav iespējams.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu