«Volkswagen» 2011. gadā sāks ražot mini auto «Up!»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen AG

«Volkswagen» koncerns ir oficiāli apstiprinājis, ka 2011. gadā uzsāks sērijveida ražošanu mini-auto, kas veidots uz koncepta «Up!« bāzes. Jaunā modeļa ražošana tiks izvērsta Bratislavā, Slovākijā. Kā norāda «Volkswagen» pārstāvji, tad Slovākijas rūpnīca ir ideāli piemērota ražošanas dažādošanai, kas nepieciešama visas mini auto ģimenes ražošanai. Proti, jaunais mini auto tiks ražots gan trīs, gan piecu durvju versijās. Turklāt tas tiks piedāvāts tirgū gan ar «Volkswagen», gan ar «Skoda», gan ar «Seat» zīmoliem.

Tomēr sērijveida auto būs kāda būtiska atšķirība no «Up!» koncepta – tā dzinējs šķērsvirzienā atradīsies automašīnas priekšā, un visi modeļi iegūs priekšējo piedziņu. Visās prezentētajās koncepta «Up!» modifikācijās dzinējs bija novietots auto aizmugurē un grieza aizmugurējos riteņus. Tomēr «Volkswagen» pārstāvji norāda, ka šāda dzinēja novietojuma ieviešana sērijveidā būtu pārāk dārga, jo nebūti iespējams izmantot unificētas detaļas no citiem modeļiem.

Lai gan «Volkswagen» nule kā ir apstiprinājos ražošanas sākšanas laiku, tomēr aizkulisēs jau klīst baumas, ka mini auto ģimenei varētu pievienoties arī sportisks rodsters, piecu durvju MPV un pat mini SUV. Tāpat netiek izslēgta versija, ka uz šīs bāzes varētu tikt ražots arī «Audi» modelis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu