Vērmanes dārzā notiek praids, ārpusē- protests pret to

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Sestdien neilgi pirms pulksten 12 Rīgā, Vērmanes dārzā, seksuālo minoritāšu pārstāvji sāka pulcēties uz paredzēto gājienu, bet ap pulksten 13 praida dalībnieki sāka stāties rindās, lai dotos gājienā, novēroja portāls «Apollo».

Vērmanes dārzā pulcējušies praida dalībnieki no vairākām pasaules valstīm - Šveices, Vācijas, Slovēnijas, Spānijas, Somijas, Lietuvas, Ukrainas, Norvēģijas un citām valstīm. Viņiem rokā ir plakāti, kas vēsta, ka «Human rights are my pride» (Cilvēktiesības ir mans lepnums), «Naids nav ģimenes vērtība», «Pasaule nav melnbalta, pasaule ir krāsaina», kā arī «Love makes a family» (Mīlestība veido ģimeni).

Ap parku ir pulcējies arī prāvs pulks policistu.

Pēc pulksten 12 pie Vērmanes dārza parādījās arī liels praida pretinieku pulks, kuri agresīvi un skaļā balsī sauc «No pride». Arī viņiem ir plakāti, uz kuriem rakstīts: «Jo vairāk geju, jo mazāka dzimstība», «80% AIDS slimnieku ir geji». Praida pretinieki ir vismaz vairāki simti.

Kādam praida pretiniekam izcēlās vārdu apmaiņa ar policistu, Vīrietis bija neapmierināts, ka par viņa maksātajiem nodokļiem tiek apsargāti homoseksuāli cilvēki. Viņš uzsvēra, ka vara Latvijā pieder vairākumam, nevis homoseksuāliem cilvēkiem.

Notiek arī vārdu apmaiņa starp praida pretiniekiem un praida dalībniekiem.

«Nākošo saietu uztaisi Baltkrievijā, redzēs, ko tev [Aleksandrs] Lukašenko uztaisīs,» praida dalībniekiem teica kāds pavecāks kungs. Praida dalībniekiem arī tiek pārmest, ka vienīgais, kā viņi vairojas, ir manipulējot ar maziem bērniem.

Starp praida pretiniekiem ir gan jauni cilvēki, gan arī gados vecāki, gan latviešu, gan krievu valodā runājošie.

Starp gājiena pretiniekiem redzams arī «Jaunās paaudzes» līderis Aleksejs Ledjajevs. Praida pretinieki dodas gājienā pa Tērbatas ielu, virzienā no centra uz Elizabetes ielu, taču tālāk par saktas ziedu tirdziņu viņi netiek.

Aktīvais praida pretinieks, bijušais Saeimas deputāts Jānis Šmits (LLP/LC), pakāpies uz paaugstinājuma, sveicinot praida pretiniekus, uzsvēra, ka ir pulcējušies, lai nevis cīnītos pret kaut ko, bet lai parādītu savu attieksmi.

«Mēs šeit esam sapulcējušies, lai šiem cilvēkiem, kas mums no ārienes mēģina uzspiest svešas vērtības, pasludinātu Dieva vārdu, aizlūgtu un pēc tam miermīlīgi dotos atpakaļ,» sacīja Šmits un sāka lasīt svētos rakstus.

Pēc svēto rakstu noklausīšanās praida pretinieki sāka skaitīt Tēvreizi, kurai sekoja uzgavilēšana Šmitam.

Uz paaugstinājuma kāpa arī Ledjajevs, kurš ar saviem vārdiem uzkurināja pretinieku pūli. Viņš izteica pateicību cilvēkiem, kuri atnākuši paust savu
negatīvo attieksmi pret to, kas notiek Vērmanes dārzā.

«Mēs šeit esam atnākuši, jo mums nav vienalga, kas maršē pa mūsu ielām, mums nav vienalga, kas izmanto mūsu nodokļu maksātāju naudu un mēs pieprasām taisnīgumu. Mēs esam atnākuši pateikt kategorisku nē atklātai homoseksuālisma propagandai. Pienācis laiks, lai tauta zinātu taisnību, Cienījamie draugi, to, ko dara homoseksuālisti šajā parkā, tas nav karš ar cilvēkiem, bet tas ir karš ar Dievu,» viņš sauca.

Ledjajevs arī apgalvoja, ka homoseksuālisti tādi ir kļuvuši, jo viņus bērnībā izvaroja un viņus bērnībā pazemoja, taču viņiem tāpēc nav tiesību izvarot citus.

«Es uzskatu, ka Latvijas tautas intereses ir daudz vērtīgākas nekā Eiropas nauda un mūsu valdība nedrīkst izskatīties tik apkaunojoši,» viņš sauca.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu