Kā dzīvot, ja tevi pamet draugs

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tevi pametis draugs. Tu esi šokā. Tu esi pagalam. Dzīve ir beigusies. Vai patiesi? Varbūt tomēr vēl var kaut ko darīt?

Nevari aizmigt? Dodies katru dienu garākā pastaigā — izkļūsi no mājām, jutīsies nogurusi, bez tam — tas neko nemaksā.

Sāc nodarboties ar kādu jaunu vaļasprieku, vislabāk — ar tādu, kas saistīts ar daudzu jaunu vīriešu sastapšanu (piemēram, burāšana vai kalnu slēpošana, vai arī iestājies tenisa klubā), jā, jā, es zinu! Visi vienmēr sola to darīt, bet neviens no taviem paziņām nekad nav saticis savas dzīves lielo mīlestību nodarbībās vēlās vakara stundās (arī es pamēģināju, bet neizdevās). Pat tad, ja nesatiec jaunu simpātiju un bijušajā neizdodas iešķilt greizsirdību, apkārtējie redzēs, ka tu centies nokārtot savu dzīvi. Viņiem neatliks nekas cits, kā tevi apbrīnot!

Ja attiecībām tā kā tā ir jābeidzas, vai nebūtu labāk, ja puisis tevi atcerētos kā jautru, stilīgu meiču, ar ko mēdzu satikties, nevis kā ātrvārītāju grāpi, kas neparko neliekas mierā?

Var, protams, nedaudz pažēloties īstu draugu klātbūtnē, it īpaši, ja esi satriekta un dvēseles rētas vēl svaigas. Tomēr nepieļauj kļūdu — neiztirzā savas mīlas dzīves (vai, piedod, tās pašreizējās neesamības) intīmos sīkumus ar darbabiedriem, daloties ar katru, kas vien vēlas klausīties.

Padoms: ja darbabiedri zina (skatīsimies patiesībai acīs!), kur un kad esi pārgulējusi ar savu bijušo, pēdējos vārdus, ko viņš tev teica, un kāda kleita tev bija mugurā jūsu pirmajā tikšanās reizē, tad tu pļāpā par daudz. Nedaudz pievaldi mēli!

Var jau būt, ka viņš ir vienīgais, par ko tu pašreiz spēj domāt, tomēr pacenties ievērot arī citus, kas tev apkārt dzīvo parastu dzīvi. Ja jūties iztukšota, paņem brīvdienu personīgu iemeslu vai slimības dēļ. Labāk izlikties, ka tev ir gripa, nevis histēriski raudāt pie rakstāmgalda vai visu pēcpusdienu kratīt sirdi Lionelam — puisim, kas strādā pie kopētāja (jo viņš ir vienīgais, kurš ar tevi vēl runā...).

Pat ja priekšnieks jūt tev līdzi, tad, kad pienāks kārta nākamajam paaugstinājumam, viņš noteikti atcerēsies, kā reaģēji, nokļuvusi grūtībās. Tu taču nevēlies, lai vienlaikus sabrūk gan romantiskās attiecības, gan karjera, vai ne? Ja tev tiešām nepieciešams pārtraukums, palūdz atvaļinājumu. Reizēm ikdienas paradumu un dzīvesvietas maiņa, kā arī jauni cilvēki (tai skaitā seksīgi vīrieši), palīdz turpināt dzīvi un atkal ieraudzīt gaišas nākotnes vīzijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu