Zatlers: jāatturas no paziņojumiem, kas ietekmē Latvijas reputāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Valsts prezidents Valdis Zatlers sagaida, ka visas valdību veidojošās koalīcijas partijas uzņemsies atbildību par sarunu procesu ar starptautiskajiem aizdevējiem, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienesta vadītājas vietniece Elīna Lazdāne.

Vienlaikus Zatlers sagaida, ka diskusijas par šī procesa gaitu tiks risinātas koalīcijā, atturoties no paziņojumiem vai rīcības, kas negatīvi ietekmē Latvijas ekonomisko stabilitāti un starptautisko reputāciju.

Valsts prezidents vēlreiz uzsver, ka Latvijas valstij šobrīd ir tikai divas alternatīvas - samazināt 2010.gada valsts budžeta izdevumus par 500 miljoniem latu un saņemt starptautisko aizdevumu vai pārtraukt sarunas ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF), nesaņemot starptautisko aizdevumu, un samazināt valsts budžeta izdevumus par 1,5 miljardiem latu.

Par savu tālāko rīcību Zatlers lems pēc tam, kad Ministru prezidents viņu būs informējis par tikšanās rezultātiem ar Tautas partijas (TP) pārstāvjiem.

Jau ziņots, ka TP valde šodien nolēma pagaidām neparakstīt valdības vienošanos ar SVF par aizdevuma saņemšanu. TP pārstāvji uzskata, ka vienošanās vēstulē paredzēto nopietno reformu veikšanai ir nepieciešams plašs sabiedrības un sociālo partneru atbalsts.

Pēc Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) iniciatīvas, premjers un finanšu ministrs patlaban tiekas ar TP valdi, lai sniegtu atbildes uz TP valdes jautājumiem un virzītu nodomu vēstules parakstīšanas procesu.

Jau ziņots, ka pārējās četras valdības koalīciju veidojošās partijas ir parakstījušas Latvijas valdības un SVF nodomu vēstuli, kas nepieciešama, lai Latvija varētu saņemt SVF aizdevumu. Vienošanos parakstījusi partija "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība", Zaļo un zemnieku savienība, kā arī apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu