Nesaprašanās TP iekšienē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Tautas partijas (TP) valdes sēdē bijušas asas diskusijas par to, vai vienošanās ar Starptautisko Valūtas fondu būtu jāparaksta steigšus, kā to izdarīja citas koalīcijas partijas.

Daļa «tautpartijiešu», viņu vidū arī ekspremjers Aigars Kalvītis, uzskatīja, ka vispirms jāpieprasa no premjera Valda Dombrovska skaidrojumi, otrdien raksta laikraksts «Diena».

Tieši šis partijas spārns guva pārsvaru, nostādot neveiklā situācijā TP līderi Mareku Segliņu. Viņš vēlāk taisnojās citiem partneriem un Rīgas pilij, ka atbalstījis ātru memoranda parakstīšanu, vēsta laikraksts.

Būtiskas prasības «tautpartijieši» sarunā ar premjeru pirmdienas pēcpusdienā nemaz vairs nevirzīja, atzina sēdē klāt bijušie.

Finansējuma palielināšanu veselības nozarei līdz 3,4% no iekšzemes kopprodukta premjers bija apsolījis jau iepriekš. Vēl TP apmaiņā pret vienošanās parakstīšanu pieprasīja nākamnedēļ sākt darbu pie nākamā gada budžeta un premjeru uzaicināja Saeimai publiski izskaidrot līdzšinējā finansējuma tēriņus, pret ko «Jaunais laiks» neiebilda. Pametot TP biroju, finanšu ministrs Einars Repše (JL) atzina, ka tā arī nav sapratis, kāds bijis patiesais TP demarša iemesls.

Segliņš stingri noraidīja pieņēmumus, ka TP būtu mēģinājusi destabilizēt situāciju, un atgādināja, ka vienīgais mērķis bijis panākt skaidrību un tūlītēju premjera ķeršanos pie nākamā gada budžeta veidošanas.

Tiesa, vairāki koalīcijas politiķi nešaubījās, ka ar savu soli TP mēģinājusi demonstrēt savu spēku un atgādināt, ka ar viņiem joprojām jārēķinās.

Tiesa, vismaz pagaidām nopietni vērsties pret «Jaunā laika» premjeru tā nav gatava. Arī viens no TP līderiem atzinis, ka patlaban «tautpartijiešiem» nav izdevīga Dombrovska valdības gāšana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu