Zatlers: lēmumus torpedējošās partijas nākamajā Saeimā netiks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Nākamā gada oktobrī gaidāmajās 10. Saeimas vēlēšanās uzvarēs tās partijas, kas uzņemies atbildību, savukārt tie politiskie spēki, kas torpedēs valsts reformas, nākamajā parlamenta sasaukumā pārstāvēti nebūs, trešdien žurnālistiem teica Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Vēlēšanās uzvar tie, kas rīkojas izlēmīgi, uzsvēra valsts pirmā persona.

Zatlers prognozēja, ka ir gaidāmi lieli partiju strīdi saistībā ar nākamā gada budžeta izstrādi. Budžeta sastādīšana sagādās grūtības un būs pārbaudījms valdībai, teica Zatlers. Šoreiz arī nedarbosies mehāniska budžeta griešana, tāpēc konflikti būs, teica preizdents. «Būtiskākais, lai strīdos dzimst patiesība,» viņš piebilda.

Viņš pozitīvi vērtē to, ka budžeta izstrāde sākta laicīgi un notiks bez steigas.

Zatlers arī atzīmēja, ka saprašanās vēstule ar Starptautisko Valūtas fondu obligāti neparedz, ka valdībai būs jāpaaugstina pievienotās vērtības nodoklis vai jāievieš progresīvais ienākumu nodoklis no 500 latiem. Tas būs jādara tikai tad, ja tiešām vajadzēs, atzina prezidents.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu