Nobeidzies pasaulē lielākais sālsūdens krokodils nebrīvē (23)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Filipīnās svētdienas vakarā nobeidzās pasaulē lielākais sālsūdens krokodils nebrīvē, kurš bija 6,17 metrus garš, pirmdien paziņoja tā kopēji.

Milzīgais rāpulis Lolongs, kurš tika sagūstīts pirms 17 mēnešiem, nobeidzās no nezināmas slimības savā aplokā Bunavanas pilsētā Filipīnu dienvidos.

«Šī mums ir ļoti skumja diena. Viņš bija atnesis slavu mūsu pilsētai. Mēs tagad domājam par viņa mirstīgo atlieku saglabāšanu,» sacīja Bunavanas pašvaldības preses sekretāre.

Krokodils tika sagūstīts 2011.septembrī valdības atļautās medībās purvājā netālu no Bunavanas un nosaukts vietējā krokodilu mednieka Lolonga vārdā. Tiek uzskatīts, ka

pirms tam šis rāpulis apēda kādu zvejnieku un nokoda galvu skolniecei.

Milzu krokodils gūstā kļuva par tūristu atrakciju un padarīja Bunavanas pilsētu slavenu.

Dzīvnieku tiesību organizācijas prasīja to palaist atpakaļ savvaļā, jo aploks bija par mazu šim dzīvniekam, kas brīvībā mēdza pārvarēt lielus attālumus. Kopēji gan uzskatīja, ka šo krokodilu brīvībā nomedītu un nogalinātu vietējie iedzīvotāji tā ādas dēļ.

Ginesa Pasaules rekordu grāmata pērn oficiāli pasludināja Lolongu par lielāko sālsūdens krokodilu nebrīvē. Pirms tam šo titulu bija ieguvis 5,48 metrus garš krokodils Kasiuss, kas mita parkā kādā salā Austrālijas Kvīnslendas štata piekrastē.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu