Zalāns: SVF vēstulē ir tik daudz pārsteigumu, ka, Dievs, dod to izturēt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP) nepiekrīt Valsts prezidenta sacītajam, ka vienošanās vēstulē ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) nav paslēpti pārsteigumi. Viņš ir pārliecināts, ka rudenī «griezumi» būs dramatiski un sagaidāmas smagas diskusijas.

«Vēstulē diezgan neskaidri iezīmēti daudzi jautājumi, par kuriem mēs joprojām nedrīkstam runāt. Bet ir skaidrs, ka «griezumi» būs dramatiski, un es pilnībā nepiekrītu prezidentam Valdim Zatleram, kurš apgalvo, ka nebūs nepatīkamu pārsteigumu. Tur būs tik daudz nepatīkamu pārsteigumu, ka, Dievs, dod visiem rudenī to diskusiju izturēt!» tā intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» norāda Zalāns.

«Nezinu, vai tā bija neadekvāta vadība vai apzināts, viltīgs plāns, bet, kad lasu vienošanās vēstuli, redzu, ka tā saturiski daudzās pozīcijās ir «Jaunā laika» vairogs pret budžeta samazinājumiem, jo viņu ministriju nav tajā sarakstā. Varbūt tas tā nejauši iznāca, nezinu, bet tēmas, kas sabiedrībā ir ļoti aktuālas, nav skartas, savukārt aktualizētas, manuprāt, neaktuālas tēmas,» spriež ministrs.

«Vairāk nekā par teikumu «Mēģināsim samazināt izdevumus, palielināt ieņēmumus, ja neizdosies samazināt — palielināsim nodokļus» tur nav. Valdībai ļoti izdevīga pozīcija — elastīga, jo nav iezīmēta patiesība,» uzskata Zalāns.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu