Štokenbergs rosina ievērojami palielināt nodokļu slogu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijā nodokļu ieņēmumiem vajadzētu būt aptuveni 40% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP), Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» sacīja partijas «Sabiedrība citai politikai» (SCP) priekšsēdētājs Aigars Štokenbergs.

Pēc politiķa teiktā, Lielbritānijā nodokļu slogs ir 42% no IKP, Zviedrijā — 52%. Nodokļu ieņēmumiem jābūt lielākiem, kā tas ir jebkurā normālā Eiropas Savienības valstī, uzsvēra Štokenbergs.

Viņš norādīja, ka bagātajiem cilvēkiem jāmaksā vairāk nekā nabadzīgajiem. Tāpat nodokļu slogam kā tādam jābūt lielākam, ko varot realizēt, gan ieviešot jaunus nodokļus, gan uzlabojot nodokļu iekasēšanu, uzskata Štokenbergs.

Ja nodokļu ieņēmumi veidotu lielāku daļu no IKP, tad, piemēram, veselības aprūpei arī varētu piešķirt nevis 3,4% finansējumu no IKP, bet 6% kā Lielbritānijā vai 10% kā Dānijā, uzsvēra SCP līderis.

Runājot par nodokļu sloga paaugstināšanu bagātajiem, Štokenbergs norādīja, ka fiskālais efekts nebūtu ļoti ievērojams, tomēr viņš uzsvēra: «Tas stāsts ir par kaut ko lielāku. Tas stāsts ir par solidaritāti.»

Štokenbergs arī atklāja, ka SCP jau pirms gada ierosinājusi ieviest kapitāla nodokli, dividenžu nodokli un progresīvo nodokli, bet tagad tas viss ir Starptautiskā Valūtas fonda rekomendācijās. «Es varu tikai nožēlot, ka pagājis vesels gads un Latvijas valsts ir pazaudējusi šīs naudas iekasēšanas iespējas,» sacīja SCP līderis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu