Arī suņiem eglīte

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Svētdienu rīti Gulbenē tradicionāli kopā pulcina suņu saimniekus un viņu mīluļus. Pulksten 11.00 ir parastais tikšanās laiks SIA "Mega Rem"suņu apmācības laukumā. Šo tradīciju ir iedibinājusi kinoloģe Agra Riekstiņa.

26.decembra rītā suņu apmācības laukumā bija izgreznota eglīte par godu četrkājainajiem draugiem. Šoreiz viņiem bija dota vaļa "spēlēt sunīšus" un priecāties. Agra bija sarūpējusi arī svētku našķus – katram suņukam tika pa kaltētai vistas kājai. Viņi nobaudīja arī cepumus un šokolādi, kas domāta speciāli suņiem.

Daudzas Gulbenes suņu paaudzes ir izskolotas Agras vadībā. Gulbenē suņu skola ir sava veida suņu draugu klubiņš. Tajā pulcējas domubiedri, lai dalītos pieredzē un mācītos audzināt paklausīgus suņus. Šajā ziņā gulbeniešiem palīdz arī kinologs Jānis Pavlovskis. Tā tas būs arī turpmāk.

Suņu saimnieki pārrunāja šāgada piedzīvojumus, veiksmes un neveiksmes. Agra pastāstīja jaunumu - Gulbenes pilsētas pārvalde iecerējusi vedot dzīvnieku patversmi. Suņu saimnieki priecājās par šo ziņu, taču vienlaikus arī izteica bažas. Vai tas nozīmē, ka pilsētā tiks tvarstīts katrs suņuks, kas pamucis no saimnieka? Suņu saimnieki izteica cerību, ka suņu patversmes ideja novadā tiks uztverta elastīgi, labestīgi un bez nevajadzīgiem ekscesiem attiecībā gan pret dzīvniekiem, gan pret cilvēkiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu